Prijave na drugi modul 18. Škole filma

Pulska filmska tvornica poziva sve zainteresirane da se prijave na drugi modul 18. Škole filma koji je namijenjen svim filmskim entuzijastima koji žele profesionalno realizirati svoj film. Polaznici će pod vodstvom iskusnih filmskih autora i pedagoga Sunčice Fradelić i Vedrana Šuvara razviti ideju, log line, sinopsis, scenariji i redateljski koncept ovisno o prirodi projekta Nakon toga slijedi izrada produkcijskog plana i predprodukcija.

 

 

Polaznici koji su završili drugi modul 18. Škole filma u trećem modulu kreću u produkciju svog filma uz pomoć ekipe iskusnih snimatelja, montažera i drugih filmskih stručnjaka. Planirana premijera filmova je u lipnju 2023.

 

Prvi modul bio je pripremna faza 18. Škole filma, a održao se kao četverodnevni maraton izrade kratkog filma Production in unutar koje su polaznici stekli praktično iskustvo o stvaranja filma te realizirali sedam kratkometražnih igranih, hibridnih i eksperimentalnih filmova – od scenarija do premijere.

 

Drugi modul počinje u četvrtak, 27. travnja 2023. u 18 sati, a traje do 1. svibnja. Polaznici s mentorima rade u jutarnjem ili u poslijepodnevnom terminu, s obzirom na druge obveze i slobodno vrijeme.

 

Filmski autori mogu se prijaviti na drugi modul 18. Škole filma putem prijavnice koja se nalazi ovdje, a upisi traju do srijede, 26. travnja do 23 sata.

 

Sve dodatne informacije mogu se dobiti putem maila pulskafilmskatvornica@gmail.com ili mobitelom 095 55 818 53.

 

 

Biografije voditelja drugog dijela 18. Škole filma

 

Sunčica Fradelić formalno je obrazovanje završila 2006. zvanjem Magistrice umjetnosti, UMAS, Split, odsjek Slikarstvo. Bavi se razvojem kluba od 2008., a od 2011. do 2023. obnašala je dužnost predsjednice. Od 2006 – 2011 vanjska je suradnica na UMAS-u u zvanju asistenta na odjelu za Film i video na više kolegija (Kratki film i video, Novi mediji, Performans…) Od 2011 – 2016 je glavna suradnica Bele Tarra na pokretanju i razvoju film.factory programa u Sarajevu, na kojem je radila kao programska koordinatorica za DLA i MA stupnjeve, te bila voditeljica film.factory ureda. Pohađala je doktorski program film.factory-a i surađivala sa svjetskim redateljima, glumcima, producentima, kritičarima i stručnjacima. Radila je na brojnim amaterskim i profesionalnim produkcijama, koprodukcijama i projektima, radionicama i edukativnim programima. Obavljala je poslove supervizorice produkcije, producentice, izvršne producentice, te radila kao  urednica, mentorica i kustosica, članica žirija… Kao autorica od 2004. predstavljala se na izložbama i festivalima u zemlji i inozemstvu. Od srpnja 2017. do veljače 2021. obnašala je funkciju zamjenice predsjednice Platforme Doma mladih. Od početka 2021. do kraja 2022. dopredsjednica je Hrvatskog filmskog saveza, a zatim i v.d. predsjednice do ožujka 2023.

 

 

Vedran Šuvar snimanjem filmova bavi se od 2001. godine. Prva filmska ostvarenja snima u vlastitoj produkciji, a od 2003. u produkciji Kinokluba Zagreb, gdje uz autorski rad od 2004. do 2006. obavlja i funkciju tehničkog tajnika, a u godinama koje slijede preuzima i mjesto direktora produkcije, potom člana izvršnog odbora, dopredsjednika, da bi od 2012. do 2018. bio i predsjednik KKZ-a. Godine 2006. upisuje studij na Odsjeku produkcije na zagrebačkoj Akademiji dramske umjetnosti.

Producirao je više od stotinu filmova, od kojih su dvadeset i jednom odobrene subvencije HAVC-a. Specijalizirao se za kratkometražnu produkciju svih filmskih rodova. Autor je Manifesta amaterskog filma. Osim kao producent, djeluje i kao scenarist, snimatelj, montažer i redatelj. Sa svojim autorskim filmovima i filmovima koje je producirao sudjelovao je na brojnim domaćim i inozemnim filmskim festivalima i revijama.

 

__

 

Partneri 18. Škole filma su MedVid produkcija i Hrvatski filmski savez.

 

__

 

18. Škola filma Pulske filmske tvornice organizirana je uz financijsku pomoć Grada Pule, Hrvatskog audiovizualnog centra te Zaklade Kultura nova.