Prijave na 13. Istarski production in: VFF u FFF u PFT-u

Pulska filmska tvornica (PFT) i Vodnjan film festival u Fažani film festival (VFF u FFF) pozivaju sve zainteresirane pojedince i timove s područja Istre da se prijave na prvi dio 13. maratona izrade kratkog filma Production In, koji će se održati  26. i 27. srpnja u Klubu Pulske filmske tvornice, Stiglicheva 12, Pula.

 

 

Production In je besplatna radionica namijenjena svima koji se žele okušati u izazovu stvaranja filma u dobroj atmosferi praktičnog rada – od ideje do realizacije. Polaznici će stvarati filmove u poznatoj record – pause tehnici snimanja koja podrazumijeva sljedeći recept: snimi kadar, pauziraj snimanje i nastavi snimati drugi. Klikom na opciju stop, snimanje prestaje i nije moguće nastaviti nizati nove scene, a sve ono što je dotad snimljeno uređaj automatski montira u jedan cjeloviti kratki film. Na raspolaganju su im brojni kostimi, rekviziti, rasvjetna tijela, tkanine, alati i drugi materijali za inspiraciju i improvizaciju.

 

Uvodno predavanje počinje u srijedu, 26. srpnja u 10 sati. Tada će mentori približiti kreativne potencijale record – pause produkcije te ukazati na dramaturške, glumačke, snimateljske, scenografske i druge mogućnosti. Kako postprodukcija i naknadna intervencija u materijal nije dopuštena u record – pause tehnici snimanja mentori će se specijalno osvrnuti i na brojna rješenja stavljanja glazbe u film te specijalne efekte.

 

Nakon razrade ideje, podjele uloga i rješavanje kostimografije i scenografije mentori i polaznici prvog dana radionice krenuti će u grupnu realizaciju jednog filma u navedenoj tehnici.

 

Prijaviti se mogu pojedinci i timovi, broj realiziranih filmova je neograničen, a nakon prvog dijela radionice sljedećih tjedan dana prijavljeni će pomoću mentora moći nastaviti realizirati svoje nove filmove imajući na raspolaganju prostor, rasvjetu, razglas, kostime i rekvizite Pulske filmske tvornice.

 

Svi realizirani filmovi automatizmom ulaze u predselekciju za Vodnjan film festival u Fažana film festival 2023., koji će se već četvrtu godinu održati u rujnu kao jedan od najznačajnijih svjetskih međunarodnih filmskih festivala posvećenih nekonvencionalnim načinima i praksama filmskoga stvaralaštva.

 

13. Production in održava se unutar projekta Production in –Istarska turneja.

 

Prijave za Production In  otvorene su do 10 sata ove srijede, 26. srpnja 2023. godine, a  prijavnica se nalazi na bit.ly/prijavnica13

 

Svim polaznicima izvan Pule osiguran je jednodnevni smještaj i prehrana za vrijeme prvog dijela 13. Pi-a!

 

Edukacijsko-voditeljski tim 13. Pi-a: Eric Ušić, Michele Bulešić, Oleg Morović, Teo Morosin, Marino Morosin, Edi Smoljan, Jordi Faris, Mario Papić, Sanda Letonja-Marjanović i Marko Zdravković-Kunac.

 

Partneri 13. Production In-a su Medvid Produkcija i Hrvatski filmski savez, a financijski ga podupiru Istarska županija, Hrvatski audiovizualni centar, Grad Pula, i Zaklada Kultura nova.

 

THANK YOU FOREVER ! ! !