Autor u gostima: Jurica Marković

Klub Pulske filmske tvornice predstavit će ovaj četvtak, 21. siječnja s početkom u 20 sati snimatelja, direktora fotografije, koloristu i jednog od mentora 8. Production In-a Juricu Markovića. Večer će se održati uživo i putem Zoom-a, a razgovor će moderirati Zorko Sirotić.

 

 

Kratka biografija:

 

Jurica Markovićdiplomirao je web dizajn na Algebri te smjer snimanje na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Bavi se snimanjem igranih filmova, dokumentaraca, video spotova i reklama. Usavršio se u radu s kamerom i u sektoru kamere, u radu sa svijetlom, Kolor korekciji, fotografiji, praćenju razvoja video i foto tehnologije kroz stručnu literaturu i internet. Prati trendove unutar grafičkog dizajna te se bavi elektronskom glazbom i audio dizajnom posljednjih petnaest godina.

 

Tijekom godina je radio na čitavom nizu filmskih i tv formata, pretežito kratkim igranim filmovima, promotivnim filmovima, TV serijama i dugometražnim dokumentarnim filmovima.

 

Pored njegovog dokumentarnog i igranog showreela prikazat ćemo slijedeće filmove:

 

Mirna Zgrablić: Vuk i Maca

kratki igrani film, 2016., 5’ 36’’, ADU Zagreb; direktor fotografije/kolorist – Nagrada za najbolje snimanje na Filmskoj reviji akademskih filmova 2017.

 

Ivan Stanić: Party

Kratki igrani film, 2017., 11’30’’, ADU Zagreb; direktor fotografije/kolorist

 

Igor Bezinović: Kartoline – Momjan

Kratki pseudo-dokumentarni film, 2018., 5’, Studio Pangolin za HRT; direktor fotografije/kolorist

 

Darovan Tušek: Kartoline – Lokve

Kratki pseudo-dokumentarni film, 2018., 5’, Studio Pangolin za HRT; direktor fotografije/kolorist

 

Igor Bezinović: Kartoline – Šušnjevica

Kratki pseudo-dokumentarni film, 2018., 5’, Studio Pangolin za HRT direktor fotografije/kolorist

 

 

Ulaz na projekciju je besplatan.

 

Sve koji žele prisustvovati predstavljanju autora i projekcijama uživo, moli se da se jave na klub.pft@gmail.comkako bi zbog ograničenog broja mjesta najavili svoj dolazak na vrijeme.

Ostale koji događaju žele prisustvovati online, mogu to učiniti putem linka koji ćemo objaviti naknadno na web stanici www.pulskafilmskatvornica.hr.

 

Klub Pulske filmske tvornice financijski podupiru Grad Pula, Zaklada Kultura nova i Hrvatski audiovizualni centar.

 

 

8. Production In

Pulska filmska tvornica poziva sve zainteresirane da se prijave na 8. maraton izrade kratkog  filma Production In, koji će se održati od 22. do 24. siječnja u Klubu Pulske filmske tvornice.

 

Production In je besplatna radionica namijenjena je svima koji se žele okušati u izazovu stvaranja filma u tri dana – od ideje do realizacije. Desetak  autora će se pod vodstvom iskusnih edukatora realizirati svoj film u vremenski ograničenom stvaralačkom procesu i dobroj atmosferi praktičnog rada.

 

Radionica se sastoji od tri dijela –  razrade ideje i scenarija, snimanja te montaže, Uvodno predavanje počinje u petak, 22. siječnja u 10 sati. Tada se razvijaju ideje i stvara se produkcijski plan snimanja i montaže vremenski prilagođen svim polaznicima. Nakon toga slijedi intenzivni rad prilagođen polaznicima. Tri su snimateljska tima te šest montaža na raspolaganju. Mentori su na prisutni 24 sata, a svaki polaznik ima maksimalno 4 sata snimanja i 8 sati montaže.

 

Prijave za Production In  otvorene su do 21 sat 21. 01. 2021. godine, a nalaze se na https://bit.ly/2LAHZKv

 

Voditelji radionica su filmski autor i pedagog Zorko Sirotić, snimatelji i montažeri Jurica Marković, Michele Bulešić i Leo Gamboc, filmska autorica i organizatorica Sanda Letonja-Marjanović te producent i filmski pedagog Marko Zdravković-Kunac.

 

Partneri 8. Production In-a su Medvid Produkcija, Kino klub Zagreb i Hrvatski filmski savez, a financijski ga podupiru Zaklada Kultura nova i Hrvatski audiovizualni centar.

 

PREDSTAVLJANJE 16.ŠKOLE FILMA I KRITIČKO REŠETO U PFT-u

Premijera filmova nastalih u sklopu 16. Škole filma ‘Pulska filmska tvornica’ te Kritičko rešeto s redateljem i filmskim pedagogom Zorkom Sirotićem održat će se u Klubu Pulske filmske tvornice, ali i online u  srijedu, 30. prosinca u 19 sati.

Uz stručno vodstvo mentora radionice Katarine Radetić, Lea Gamboca, Sande Letonje-Marjanović i Marka Zdravković-Kunca realizirano je pet kratkih filmova: igrani filmovi Cijena prijateljstva Iris Bijuk, Oteta djevojčica Ane Burić i Sutra Nina Paulina te dokumentarni Von Trapp i ja Olivere Jović i Ispod PuleJadranke Mitrović.

Projekciji će uslijediti Kritičko rešeto, čiji će gost ovoga puta biti redatelj i filmski pedagog Zorko Sirotić. On će analizirati i komentirati filmove polaznika te im pružiti smjernice za eventualne dorade.

 

Premijerno će se prikazati i ‘rešetirati’ i dva eksperimentalna filma koja su nastala na predhodnim Školama filma Pulske filmske tvornice, a finalizirani su za vrijeme lockdowna: Proglas koji potpisuju Ivana-Nataša Turković i Boris Vincek te  Naplavine Silvija Belušića.

 

16. Škola filma počela je u svibnju, a ovogodišnji polaznici su svih životnih dobi: od osnovnoškolaca do umirovljenika. Kao i do sada ona se sastoji od razrade ideje i scenarija, snimanja te montaže. Polaznici na njoj stvaraju kratke dokumentarne, igrane i eksperimentalne filmove s time da na raspolaganju imaju svu logističku i tehničku podršku. Filmovi, nekim polaznicima prvijenci, razvijali su se ne samo putem individualnog mentorstva već i na zajedničkim sastancima.

Pulska filmska tvornica organizira ovogodišnju školu u partnerstvu s MedVid produkcijom, a uz financijsku pomoć Grada Pule, Hrvatskog audiovizualnog centra i Zaklade Kultura nova.

——————-

Svi koji žele prisustvovati projekciji uživo, mole se da se jave na klub.pft@gmail.com kako bi zbog ograničenog broja mjesta najavili svoj dolazak na vrijeme.

Ostale koji događaju žele prisustvovati online, mogu to učiniti putem linka (Zoom):

Meeting ID: 856 8343 6784
Passcode: 779510

 

Metakino u Teatru Naranča: odabrani animirani filmovi VAFI & RAFI Festivala

Metakino je projekt koji kinoprikazivanjem spaja različite publike i pokazuje
socijalnu moć i potencijal filma. Nadolazeće Metakino posvećeno je dječjoj animaciji
i održava se u Dječjem kreativnom centru Pula u partnerstvu s Teatrom Naranča i
Filmsko-kreativnim studijom Vanima.

 

Ovoga četvrtka, 17. prosinca u 18 i 19 sati te u petak 18. prosinca u 18 sati na
program su najbolji filmovi Internacionalnog festivala animiranog filma
Varaždin/Rijeka – VAFI i RAFI 2019. i 2020. Filmovi su namijenjeni višim razredima osnovne
škole, a ulaz na projekcije je besplatan.

 

U petak, 18. prosinca u 19 sati prikazat će se film nastao na ovogodišnjoj 10. Školi
animiranog filma te svečana podjela diploma polaznicima.

 

Škola animiranog filma je besplatna početna radionica animacije namjenjena
osnovnoškolcima u sklopu koje polaznici stječu osnovne tehnike animacije i
realiziraju svoj film.

 

Svi koji žele prisustvovati projekcijama, mole se da se jave na klub.pft@gmail.com
kako bi zbog ograničenog broja mjesta najavili svoj dolazak na vrijeme.

 

Program Kluba Pulske filmske tvornice financijski podržavaju Zaklada kultura Nova,
Hrvatski audiovizualni centar i Grad Pula.

Pages:1234567...103»