Istarske štorije: Na zapadu

Ovog petka 10. srpnja, u 18 sati u Kinu Valli Pulska filmska tvornica premijerno prikazuje dokumentarni omnibus Istraske štorije: Na zapadu.

 

Dragana Sapanjoš Ombra della luce (17’52)

Priča o ženi koja živi na granici sa Italijom. U naporima da osigura egistenciju obitelji ona radi malo s jedne malo sa druge strane granice. O kojim je granicama zaista riječ?

 

Sanda Letonja Marjanović: Hejana Heja (15’54)

Svjetski putnik, fotograf i šaman na svom imanju slavi prirodu i sa drugim pustolovima duha stvara Novu zemlju.

 

Elvis Lenić: Pluf! (17’24)

Na kraju Limskog kanala održava se tradicionalno prvomajsko natjecanju u plufizmu, disciplini u kojoj se vrednuje zvuk kamena bačenog u vodu.

 

Ulaz je slobodan!

 

Dokumentarni omnibus Istarske štorije: Na zapadu realiziran uz potporu Istarske županije i Hrvatskog audiovizualnog centra.

 

 

Predavanje o osnovama produkcije

 

Predavanjem otvorenim za javnost Marka Zdravković-Kunca o osnovama produkcije u petak, 12. lipnja u 18 sati u Klubu Pulske filmske tvornice (Stiglicheva 12) završava se prvi dio 16. Škole filma namjenjene kreativcima svih uzrasta.

 

Polaznici Škole, ali i svi zainteresirani na 90-minutnom predavanju upoznati će se sa ulogom producenta i produkcijske kuće kroz čitav proces realizacije filma: od početne ideje, razvoja projekta, snimanja i post-produkcije pa do distribucije i promocije. Naglasak će biti na predprodukciji filma.

 

Time završava prvi dio 16. Škole filma, a polaznici će sa svojim sinopsisom, redateljskim treatmenom te predprodukcijskin planom biti će spremni za drugi dio Škole – produkciju.

 

Drugi dio Škole počinje u petak 19. lipnja, a trajati će do četvrtka 9. srpnja kada će se u Klubu PFT-a prezentirati nastali filmovi.

 

Voditelji 16. Škole filma su redatelj i filmski pedagog Zorko Sirotić, producent i montažer Marko Zdravković-Kunac, filmska autorica i organizatorica Sanda Letonja-Marjanović, snimatelj i montažer Michele Bulešić te likovni pedagog i montažer Vanja Ujčić.

 

Dodatne informacije moguće je dobiti putem maila pulskafilmskatvornica@gmail.com ili broja mobitela 095 55 818 53

 

Škola je realizirana zahvaljujući financijskoj podršci Zaklade Kultura nova i Hrvatskog audiovizualnog centra.

 

Predavanje o osnovama filmske režije

 

Predavanjem otvorenim za javnost Marka Zdravković-Kunca o osnovama filmske režije – filmskim izražajnim sredstvima u petak, 5. lipnja u 18 sati u Klubu Pulske filmske tvornice (Stiglicheva 12) nastavlja se 16. Škola filma namjenjena kreativcima svih uzrasta.

 

Dvanaest polaznika različite životne dobi (od 9 do 59 godina) prošli je vikend razvilo ideju za svoje filmove. Polaznici ovogodišnje besplatne Škole filma stvarat će svoje kratkometražna djela podjeljeni u dvije grupe namjenjene osnovnoškolcima te mladima i odraslim ljubiteljima filma.

 

Zainteresirani se još mogu uključiti u obje grupe 16. Škole filma ispunjavanjem prijavnice koja se nalazi ovdje (https://tinyurl.com/y9nxeo5l)te obavezno navesti ideju za film ili napisati kratki sinopsis, odnosno nekoliko rečenica o priči koju namjeravaju snimiti.

 

Slijedeći vikend polaznici će nakon predavanja o svim fazama i ulogama u stvaranju filma te osnovama predprodukcije pripremati tehničke i logističke preduvjete za snimanje.

 

Time završava prvi dio 16. Škole filma, a svi polaznici imati će svoj log line, sinopsis, redateljski treatment te predprodukcijski plan ili točnije, biti će spreman za drugi dio Škole – produkciju.

 

Drugi dio Škole počinje u petak 19. lipnja u 18 sati, a trajati će do četvrtka 9. srpnja. Radit će se u popodnevnim terminima, u skladu sa drugim obavezama polaznika. U navedenom periodu dvije ekipe predavača vodit će polaznike kroz snimanje i montiranje te obradu slike i zvuka. Svaki polaznik će realizirati svoj kratki film.

 

Predavači 16. Škole filma su redatelj i filmski pedagog Zorko Sirotić, producent i montažer Marko Zdravković-Kunac, filmska autorica i organizatorica Sanda Letonja-Marjanović, snimatelj i montažer Michele Bulešić te likovni pedagog i montažer Vanja Ujčić.

 

Dodatne informacije moguće je dobiti putem maila pulskafilmskatvornica@gmail.com ili broja mobitela 095 55 818 53

 

Škola je realizirana zahvaljujući financijskoj podršci Zaklade Kultura nova i Hrvatskog audiovizualnog centra.

 

Prezentacija radionice Kućnog filma Kinokluba Zagreb

Ovog četvrtka, 28. svibnja u 20 sati Klub Pulske filmske tvornice otvara svoja vrata prezentacijom filmova nastalih na radionici Kućnog filma, koju je za vrijeme karantene organizirao Kinoklub Zagreb.

Kao najava 16. Škole filma Pulske filmske tvornice koja počinje u petak, 29. svibnja biti će prikazano četrnaest filmova:

 

 

Virus, eksperimentalni, Lucija Ana Ilijić, 2:34

Pixie, igrani, dokumentarni, Mia Martinović, 6:00

The Beat, igrani, Petar Bubalo, 1:49

Šabi-Šabi, igrani, dokumentarni, Sunčica Ana Veldić, 11:35

Vitamin A, igrani, Ivan Porupski, 2:15

There’s a tiny light flashing above a small brown tree, eksperimentalni, Nikolina Bogdanović,2:51

Dead Time, eksperimentalni, Iva Gavrilović, 4:43

Ljubau vau, igrani, Mladen Klarić, 6:53

StillBorn4Skin-Exhal3 feat. Genesis Breyer P-Orridg e (post mortem), videospot, Zdravko Tino Medvešek i Sunčica Ana Veldić, 3:02

Mom’s treasure chest, animirani, Lovorka Babić, 0:32

One su, dokumentarni, eksperimentalni, Anita Čeko, 2:57

Tri priče iz karantene, igrani, eksperimentalni, Esox Lucius Ido, 13:32

PSA, eksperimentalni, Nela Gluhak, 6:12

Gdje se sakrio Brahms, dokumentarni, Lidija Jasnić, 2:20

 

 

Program traje 67 minuta.

 

Radionica Kinokluba Zagreb je pokazala da se za snimanje dobrog filma ne treba izlaziti iz kuće. Tijekom travnja i trajanja najstrožih mjera izolacije polaznici su snimili čak 24 filma različitih rodova i tema.

 

Polaznici su mogli odabrati jedan od tri tematska modula. Za modul Kućni ljubimci, pozvani su da naprave film o svojim psima, mačkama, pticama, zamorcima, reptilima i ostalim ljubimcima. U modulu Biljke i predmeti kao inspiracija poslužile su kućne biljke ili zanimljivi predmeti koje možemo naći kod kuće. Treći modul bio je Found footage, filmska tehnika u kojoj se koristi već postojeći materijal te mu se mijenja svrha i značenje kako bi nastalo novo djelo.

 

Radionica nije imala selekcije, a predavanja i mentoriranje odvijali su se u potpunosti on line. Polaznike se tim načinom rada poticalo na samostalan rad, učenje i istraživanje. Voditeljica je bila Daria Blažević.

 

Sve filmove nastale na radionici Kućnog filma možete pogledati na Facebook stranici i Youtube kanalu Kinokluba Zagreb.

 

 

Klub Pulske filmske tvornice financijski podržavaju Hrvatski audiovizualni centar, Zaklada Kultura nova i Grad Pula.

 

 

Pages:1234567...97»