Edukacijski tim PFT-a

 
Michele Bulešić

Studira na univerzitetu u Trstu Università degli studi di Trieste smjer Marketing and Innovation, gdje je počeo gajiti interes prema filmu. Unazad šet godina snima i montira longboard/skate videa. Na 12. Školi filma Pulske filmske tvornice po prvi puta postaje autor kratkometražnog filma “Gorenje”. U sklopu Pulske filmske tvornice snima i montira brojne filmove kao što su dokumentarni autorski film „Knjižnica“ te “Vrt leptira” iz dokumentarnog ciklusa Istarske štorije.
 
 

Tanja Carić

Predavačica tema građanskog odgoja unutar radionica građanskog odgoja i medijske pismenosti Medionauti. Iskustvo: Diplomirala na odsjeku za sociologiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Radi u Gimnaziji Pula 21 godinu kao profesorice sociologije i politike i gospodarstva. Također vodi debatni klub Histri i fakultativnu nastavu iz građanskog odgoja, sindikalna je povjerenica Gimnazije Pula i zamjenica područnog odbora sindikata Istarske županije NSZSŠH. Članica je Savjeta za socijalnu skrb Istarske županije, te predsjednica Županijskog stručnog vijeća za sociologiju. Od 2014. članica je uređivačko-redateljskog tima “Medionauta”, emisije o građanskom odgoju i medijskoj pismenosti te predavačica na istoimenim radionicama.

 
 

Dorotea Cerin

Završila je preddiplomski studij kulturalnih studija na Filozofskom fakultetu u Rijeci i diplomski studij novih medija, Odsjek animiranog filma i novih medija na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Njezin studentski film “Kada me nema” prikazuje se na Motovun film festivalu 2016. u sklopu programa Kampus.

Od 2017. godine s Vandom Kreutz tvori eksperimentalni band “Kromaton” koji se bavi kreiranjem zvuka iz vizualno montirane slike kroz CRT televizore, DVD playere i DIY naprave. S “Kromatonom” nastupa na Sine linea-i u galeriji Greta, na izložbu zvuka ZEZ u KSET-u, na Izlogu suvremenog zvuka u SC-u… Za to vrijeme vodi nekoliko filmskih radionica za djecu i početnike s naglaskom na eksperimentiranje filmskim medijem.

 
 

Ivan Dobran

Diplomirao je scenografiju na Akademiji likovnih umjetnosti u Veneciji. Realizirao je nekoliko scenografija za Istarsko narodno kazalište – Gradsko kazalište Pula. Autor je kratkih filmova i video spotova, voditelj radionica iz područja scenografije, animacije,  filma i novinarstva. Radi kao dopisnik iz Istre za RTL. Član uređivačko redateljskog tima “Medionauta”, emisije o građanskom odgoju i medijskoj pismenosti te predavač na istoimenim radionicama.
 
 

Sanda Letonja-Marjanović

Studirala je ekonomiju, zapošljava se u turističkoj agenciji „Kompas“ gdje obavlja poslove obračuna privatnog smještaja , u „TTG“-u obavlja poslove administracije kao asistentica direktora i pravnika. U „ACY“-ju radi kao referent u deviznom sektoru.  Osnovala je udrugu za podizanje kvalitete života „Bhumi“ te tako postala voditeljicom prvog vegetarijanskog Kluba u Istri.  2011. postaje koordinatoricom prve Banke vremena u Hrvatskoj i tako primjenjuje znanja iz Novih ekonomija. Od 2012. radi u Pulskoj filmskoj tvornici te je u 5 godina financijski vodila 64 projekta Pulske filmske tvornice kao administrativno-financijska voditeljica ureda.

 
 

Zorko Sirotić

Član je Kinokluba Zagreb od 2000. godine. Autor je više igranih, dokumentarnih, namjenskih i eksperimentalnih filmova prikazivanih na domaćim i inozemnim festivalima, te na televiziji. Od 2013. do 2015. radio je kao televizijski snimatelj. Od 2015. godine mentorira filmsku radionicu na festivalu “7 dana stvaranja” u Pazinu, a iste godine postaje i voditelj Inspiration Foruma na Jihlava International Documentary Film Festivalu u Češkoj. Studira filmsku i TV režiju na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu. Tvorac je underground talk showa  “Sudnji dan” i emisije “Val razuma” na Radio Studentu. Dugi niz godina bio je stalni suradnik dvotjednika za kulturna i društvena zbivanja “Zarez”. 2016. godine postaje programski direktor revije hrvatskog kratkog filma “Kratki na brzinu”.

 
 

Martin Šatović

Apsolvent je snimanja na ADU. S Lukom Lovrenčićem snimio je srednjemetražni televizijski dokumentarac „Tri za deset“. Također, snimao je brojne studentske filmove u sklopu Akademije, a bio je i direktor fotografije na filmu „Povratak“ Filipa Herakovića. Na Špancirfestu je vodio radionicu „Filmsko kazalište“, na festivalu Vizura otoka bio je asistent voditelju radionice „One Take“, dok je u Školi medijske kulture „Ante Peterlić“ bio asistent na Radionici snimanja.  Do sada je imao jednu samostalnu izložbu fotografija i sudjelovao na dvjema grupnim.

 
 

Marko Zdravković-Kunac

Studirao je filozofiju i kulturu religija pri Filozofskom fakultetu družbe Isusove u Zagrebu. Kasnih 90′ koordinira i vodi programa Autonomne tvornice kulture Attack, osniva Festivala Alternativnog Kazališnog Izričaja (FAKI) te je jedan od osnivača i prvi predsjednik Fantastično dobre institucije – Fade In. Kao producent i novinar Fade In-a realizirao je preko 150 reportaža za HRT-ovu emisiju „Dobro Jutro, Hrvatska“, producirao je TV-serijal „Treći sektor“ , koproducirao s udrugom B.a.B.e. dokumentarni film „Iskrivljeni odrazi“ Tatjane Božić te niz kratkih promotivnih filmova. Također, radio je kao profesionalni montažer u raznim studijima te na lokalnim i državnim televizijama. Godine 2004. je osmislio i pokrenuo Pulsku filmsku tvornicu unutar koje je do sada vodio više od 20 radionica i producirao preko stotinjak filmova.

 
 

Toma Zidić

Nagrađivani je redatelj desetak kratkometražnih filmova i redatelj dvije kazališne predstave, niza promo videa i nekoliko glazbenih spotova. Scenarist je i ko-scenarist, filmski i dramski pedagog za djecu i mlade. Suosnivač i umjetnički direktor festivala “Kratki na brzinu” od 2014. Vizualni umjetnik i autor multimedijalnog umjetničkog projekta “Teezeed” te član Saveza scenarista i pisaca izvedbenih djela.