Edukacijski tim PFT-a

Marko Zdravković-Kunac

voditelj ureda i projekata/producent

Jedan je od osnivača udruge Pulska filmska tvornica. Prethodno je bio koordinator i voditelj programa Autonomne tvornice kulture Attack, osnivač Festivala Alternativnog Kazališnog Izričaja (FAKI) te osnivač i prvi predsjednik Fantastično dobre institucije Fade In. Kao producent i novinar Fade In-a realizirao je preko 150 reportaža za HRT-ovu emisiju „Dobro Jutro, Hrvatska“. Producirao je TV-serijal „Treći sektor“ , koproducirao s udrugom B.a.B.e. dokumentarni film „Iskrivljeni odrazi“ Tatjane Božić te niz kratkih promotivnih filmova. Također, radio je kao profesionalni montažer u raznim studijima te na lokalnim i državnim televizijama. Godine 2004. je osmislio i pokrenuo Pulsku filmsku tvornicu unutar koje je do sada vodio više od 20 radionica i producirao stotinjak filmova.


Danilo-Lola Ilić

filmski redatelj/montažer/scenarist

Autor je dugometražnih dokumentarnih i igranih filmova („Memoari Slomljenog Uma“ (2015), „Pula je i moj grad“ (2014), „Prašina Svakodnevnog Života“ (2011) i magistarski film „Distortion“ (2007)). Diplomirao je Filmsku i TV montažu na beogradskoj Akademiji Umetnosti, a magistrirao Filmsku Režiju na Ohio University School of Film u SAD-u.

Ivana-Nataša Turković

voditeljica Kluba Pulske filmske tvornice

Diplomirala je kazališnu i filmsku umjetnost na Odjelu za likovnu umjetnost, glazbu, kazalište i film Fakulteta za književnost i filozofiju u Bologni. Glumila je u brojnim predstavama i koprodukcijama pulskog kazališta Dr. Inat, režirala je predstavu „Tko je ukrao kolačiće? – Alisa u zemlji čudesa“, a posljednjih se godina intenzivno bavi performansom. Prethodno je radila kao novinarka u lokalnim dnevnim novinama.


Ivan Dobran

vanjski suradnik/snimatelj/redatelj

Diplomirao je scenografiju na Akademiji likovnih umjetnosti u Veneciji. Radi kao asistent pri Sveučilištu Jurija Dobrile u Puli te izrađuje scenografije za Istarsko narodno kazalište – Gradsko kazalište Pula. Autor je kratkih filmova i video spotova.


Marko Krnjajić

vanjski suradnik/snimatelj/redatelj

Studirao je fotografiju na beogradskoj Akademiji umetnosti BK te filmsku režiju pri Centru za vizuelnu komunikaciju “Kvadrat”. Radio je kao fotograf, direktor fotografije i snimatelj na dugometražnim igranim i dokumentarnim filmovima. Za eksperimentalni film “Clay People” dobio je 2002. prvu nagradu na “Yorkton film festival” (Kanada).


Sanda Letonja-Marjanović

Bavila se pisanjem i glazbom (Gustaph y njegovi dobri duhovi), a po povratku iz ashrama novinarstvom i yogom. Bila je osnivačica i voditeljica prvih pulskih vegetarijanskih klubova. Kao članica udruge Pulska filmska tvornica realizirala je više kratkometražnih filmova.


Maja Prokl

vanjska suradnica

Magistrirala je učiteljski studij pri pulskom Sveučilištu Jurja Dobrile. Već više godina asistira na Školi animiranog filma, a sada vodi i Radionicu animiranog filma. Osim toga, vodila je kreativno-edukativne radionice na Monte Libriću i sudjelovala u organizaciji studentskog festivala KUF-er.