Blank_filmski inkubator u PFT-u

Ovoga četvrtka, 11. svibnja s početkom u 20 sati u Klubu Pulske filmske tvornice projekcija je osam zapaženih kratkih autorskih filmova nastalih u produkciji udruge Blank _filmski inkubator, koji već dvadeset godina kontinuirano i uspješno djeluje na području filmske edukacije i produkcije, ali i društvenog poduzetništva.

Večer će se održati uživo i putem Zoom-a, a razgovor s autorima vodit će Marko Zdravković-Kunac.

 

https://bit.ly/BlankPFT

Meeting ID: 811 3735 9397

Passcode: 019417

 

 

Blank_filmski inkubator producira kratkometražne filmove redatelja debitanata, ali i aktivnih klupskih autora te podupire razvoj civilnog društva i organizacija civilne scene.

 

Pored dvomjesečne filmske škole provode brojne početničke i specijalizirane radionice za djecu i mlade, za odrasle i za umirovljenike. Filmskim radionicama za umirovljenike u društvo integriramo isključenu skupinu građana koji putem video performansa i dokumentarnog filma progovaraju o problemima koji ih se izravno tiču.

 

Posebno su ponosni na slijedeće projekte iz prošlosti:  donacijske akcije Rentaj anđela, filmski magazin Filmonaut i filmski forum Filmska mreža. Sada provode i nove: edukacijski portal Blanka nalazi se na edu.blankzg.hr, filmsko-kritičarski poligon na point.blankzg.hr, a u sklopu projekta Kiosk bave se istraživačkim novinarstvom i dokumentarnim filmom.         

 

Blank je punopravni član European Documentary Networka i Hrvatskog filmskog saveza te uživa njihovu stručnu podršku i potporu te sudjeluje na njihovim radionicama i festivalima. Blank je također član Mreže mladih Hrvatske.

 

 

 

Program

 

Filip Antonio Lizatović: Axiom

Dokumentarni, 2021., 8 min

Trajekt u plovidbi izvan turističke sezone.

 

 

Filip Antonio Lizatović: Carpe diem

Igrani, 2022., 13 min

U jednoj uvali postupno dolazi do tenzija između dvoje susjeda, privatnih iznajmljivača, kada jedan od njih u svoj smještaj primi mlade i nabrijane goste kojima je jedini cilj dobro se zabaviti.

 

 

Jakov Torić: Daleko je more

Dokumentarni, 2021., 7 min

Ne mogu se sjetiti svega što sam htio reći, kao da su se sva ljeta stopila u jedno.

 

 

Morana Franov: Square

Dokumentarni, 2019., 8 min

Crtice iz života jednog malog zagrebačkog trga praćene računalno generiranom naracijom.

 

 

Sara Alavanić: Jel’ ti frka kad ti priđem

Dokumentarni, 2021., 13 min

Kuća, roditelji, opustošene gradske ulice i struja misli. Ovo je prva samoizolacija koja nije samoinicijativna. Samo je jedna apokalipsa bila potrebna da se zbližimo.

 

 

Marija Crvenković: Nebo ispod nas

Eksperimentalni, 2022., 20 min

Priča o Zagrebu u vrijeme kada nam se život okrenuo naglavačke radi pandemije, učestalih potresa i sveopće nestabilnosti. Film je nastao u sklopu Blankove radionice za umirovljenike.

 

 

Franko Dujmić: Solgatistan

Eksperimentalni, 2020., 5 min

U jeku pandemije covid-a, filmski redatelj odlazi na umjetničku rezidenciju u jednu od najzatvorenijih zemalja bivšeg Sovjetskog Saveza. Ovaj film njegov je mali putopis.

 

 

Tin Bračun: Administrativna pogreška

Dokumentarni, 2015., 6 min

Pukovnik Nenad Babić poginuo je u Domovinskom ratu 1995. godine. Isprovociran sustavom, njegov nećak Tin Bačun dvadeset godina nakon ujakove pogibije snima film. Kako na to reagira autorova obitelj?

 

 

Program Kluba Pulske filmske tvornice financijski podržavaju Grad Pula, Hrvatski audiovizualni centar i Zaklada Kultura nova.