Crtići PFT-a na 55. reviji djece!

Animirani filmovi „Ja sam ja“ i „Animirane pjesme“ Pulske filmske tvornice ušli su u natjecateljski program 55. revije hrvatskog filmskog stvaralaštva djece, koja će biti održana u Sisku od 28. rujna do 1. listopada. Revija je jedina manifestacija u Hrvatskoj posvećena isključivo filmskom stvaralaštvu osnovnoškolaca, a svake ju godine ugošćuje drugi grad.

 

„Ja sam ja“ je nastao u sklopu Radionice animiranog filma koju je Marko Zdravković-Kunac održao u Osnovnoj školi „Brda“ Split, dok su „Animirane pjesme“ realizirali osnovnoškolci različitog uzrasta na Radionici animiranog filma tijekom Međunarodnog festivala animacije Supertoon u Šibeniku, gdje su voditelji bili Marko Zdravković-Kunac, Maja Prokl i Petra Gardijan. Oba filma su autorski omnibus putem kojega djeca, u stilu ritmičkih brojalica, propituju i razvijaju svoj identitet.

 

Ove godine je na Reviju prijavljen rekordan broj filmova – čak 292 – a selektori Slaven Zečević (montažer) i Čejen Černić (redateljica) uvrstili su u konkurenciju njih 76. Priređivači Revije su Hrvatski filmski savez, Kino klub Sisak i OŠ Katarina Zrinska Mečenčani, dok su pokrovitelji Hrvatski audiovizualni centar, Hrvatska zajednica tehničke kulture, Sisačko-moslavačka županija i Grad Sisak.

 

 

Ivana-Nataša Turković, odnosi s javnošću Pulske filmske tvornice