Dani otvorenih vrata Pulske filmske tvornice

Dvodnevnim predstavljanjem svojih besplatnih filmskih i medijskih edukacijskih i produkcijskih programa i projekata Pulska filmska tvornica pridružit će se ovoga petka i subote, 3. i 4. lipnja, manifestaciji Dani otvorenih vrata udruga.

U petak poslijepodne u Klubu Pulske filmske tvornice ( Stiglicheva 12) predstavit će se interaktivna Zbirka neprofesijskog filma Pule i Istre, analogna filmska oprema i rad na njoj te Pula na filmovima 60 i 70′. U večernjim satima će se predstaviti edukacijski programi Pulske filmske tvornice te filmovi nastali u sklopu njih. Na kraju programa je druženje uz muziku, spotove i kratke filmove po odabiru DJ vitez Horney-a.

U subotu prijepodne program je  rezervirana za dječje stvaralaštvo, a u 11 sati počinje dječja radionica animiranog filma za koju se prethodno treba najaviti na e- mail klub.pft@gmail.com s podacima o djetetu.

Manifestaciju Dani otvorenih vrata udruga 2022. na nacionalnom nivou organizira Ured za udruge Republike Hrvatske s ciljem informiranja javnosti o radu udruga u lokalnoj i široj zajednici. To je prilika građanima za sudjelovanje u brojnim kreativnim radionicama, predavanjima, predstavama, akcijama, te za upoznavanje s različitim društveno korisnim projektima i programima, ali i mogućnostima volontiranja u udrugama. Organiziranjem ove manifestacije Ured za udruge želi povećati vidljivost djelovanja udruga, posebno onih koje provode programe i projekte od interesa za opće dobro financirane iz javnih izvora, te poboljšati percepciju udruga u javnosti.

 

program

 

petak, 3. lipanj

 

17 sati

Predstavljane rada na analognoj filmskoj opremi, od filmskih kamera preko razvijanja i montaže 8 milimetarske vrpce do same projekcije i projektora, a predstavit će se i rad s drugim formatima – VHS i digital 8 te razni tipovi konverzije video signala/slike.

 

19 sati

Projekcija digitaliziranih filmova snimljenih u Puli 60′ i 70′ godina.

 

20 sati

Predstavljane interaktivne Zbirke neprofesijskog filma Pule i Istre.

Prilika je to da se svi vlasnici filmskih vrpci upoznaju s mogućnostima besplatne digitalizacije te trajnog pohranjivanja svojih snimaka u sklopu ovog projekta.

 

21 sat

Projekcija nagrađivanih filmova nastalih na produkcijsko-edukacijskim radionicama Pulske filmske tvornice.

 

23 sata

Filmski tulum i DJ vitez Horney

 

 

subota, 4. lipnja

 

10 sati

Projekcija filmova dječjeg stvaralaštva Pulske filmske tvornice.

 

 

11 sati

Radionica animiranog filma za osnovnoškolce

Trosatna radionica izrade fenakistoskopa te kreiranja, pokretanja i transformacije crtanog lika.

 

 

Program Kluba Pulske filmske tvornice financijski podržavaju Grad Pula, Hrvatski audiovizualni centar i Zaklada Kultura nova.