Digitalna filmska karantena prikazuje Nepoznate energije

Ovoga četvrtka, 12. ožujka u 20 sati zbog pandemije COVID-19 virusa program kluba Pulske filmske tvornice se nastavlja bez javnog okupljanja. Digitalna filmska karantena  je novi koncept  kluba koji omogućuje projekcije, moderacije i rasprave oko filmova aktualnih tema putem interneta i interakcije na društvenim mrežama.

 

Digitalna filmska karantena  je novi koncept  kluba koji omogućuje projekcije, moderacije i rasprave oko filmova aktualnih tema putem interneta i interakcijom putem društvenih mreža. Smjestite se u vlastite fotelje i druge kućne udobnosti,  jer večeras PFT-DFK  omogućuje gledanje nagrađivanog animiranog i found footage filma redatelja Dalibora Barića Nepoznate energije, neidentificirani osjećaji iz udobnosti i sigurnosti vlastitog doma!

 

UPUTSTVA:

U 20 sati se možete priključiti na FacebookLive događaju Pulske filmske tvornice gdje ćemo podjeliti link (koji će biti aktivan od 20 do 21 sati) gdje će te moći pogledati film. Ne propustite i sam početak streama gdje će moderator Igor Zenzerović predstaviti film, pobliže objasniti koncept Digitalne filmske karantene i ukratko obrazložiti zdravstvene i medijske utjecaje virusa COVID-19 na društvo. Također organiziramo, već uobičajnu, raspravu nakon filma putem FacebookLivea gdje ćemo podjeliti vaše dojmove, pitanja, kritike i komentare.

Ne izlazite iz kuće, budite zabrinuti ali ne i paranoični te usprkos ovoj situaciji nastavite uživati u filmskom programu i raspravama kluba PFT-a.

 

O filmu:

 

Tajanstvena Fondacija financira rad Instituta za istraživanje parapsiholoških fenomena i mentalnih filmova. Fondacija koristi agente s induciranim, sintetičkim identitetom, a taj proces privremeno potpuno suzbija izvornu osobnost agenta. Izvjestitelj Isidor Dukas dolazi u Institut i suočava se s jednim od testnih subjekata. Nešto što je trebala biti rutinska kontrola pretvara se u labirint bez kraja.

 

 

Dalibor Barić: Nepoznate energije, neidentificirani osjećaji, 2015., 40’

 

Scenarij: Dalibor Barić i Tomislav Babić

Producent: Vedran Šuvar

Animacija: Dalibor Barić

Montaža: Dalibor Barić, Tomislav Babić

Oblikovanje zvuka: Tomislav Babić

Glazba: Tomislav Babić

Glasovi: Nikša Marinović, Sara Stanić, Boris Bakal, Pavlica Bajsić

Produkcija: Kinoklub Zagreb

 

 

Nagrade:

Dani hrvatskog filma 2015. – Najbolji scenarij i Najbolje oblikovanje zvuka 

Pulski filmski festival 2015. – Nagrada Vedran Šamanović

Festival animiranog filma Be There! 2015. – Najbolji dugometražni film

Festival drugačije i ekperimentalne kinematografije u Parizu 2016. – Nagrada za najbolji film

Međunarodni video festival Videomedeja 2016. – Nagrada Sfinga za najbolji video

 

 

Program kluba Pulske filmske tvornice financijski podržavaju Zaklada kultura Nova, Hrvatski audiovizualni centar i Grad Pula.