Dječji i srednjoškolski filmovi PFT-a na festivalima

I ove godine djeca i srednjoškolci predstavljaju Pulsku filmsku tvornicu na 56. Reviji dječjeg filmskog stvaralaštva, odnosno na 23. Filmskoj reviji mladih!

 

Na Reviju djece uvršten je kratki dokumentarac Djropa,  autora Fatljuma Abdulahija, a na Reviju mladih uvrštena su tri filma: Donijeti ću im kosti, kratki dokumentarni film autorice Aurora Dobrić; Pagliacci, kratki igrani film autora Kajan Bulić i dokumentarac Lucije Bojić Kani Bastardi.

 

Bravo autorima, ekipama i mentorima!

 

I da se podsjetimo:

 

Na prošlogodišnjoj 22. Filmskoj reviji mladih PFT je predstavljala Ana Mendica sa filmom Buffet bunker, a na 55. Reviji dječjeg filmskog stvaralaštva Tvornicu su predstavljala dva radioničarska animirana filma: Ja sam ja! nastao u suradnji s osnovnom školom Brda iz Splita te Animirane pjesme nastale u sklopu radionica šibenskog Međunarodnog festival animiranog filma Supertoon.

 

Ove godine dva su filma ušla u konkurenciju prvog FUSE festivala u Karlovcu ( Film Under Sever Experiment) koji okuplja filma mlade autore eksperimentalnog filma. To su Nervi Aurore Dobrić i The Silent Struggle Angela Semolića, koji je dobio i nagradu za najboljeg redatelja.

 

Bravooo!!!!!