Film “Volim te” Dalibora Matanića u Klubu PFT-a

Povodom obilježavanja Svjetskog dana borbe protiv AIDS-a Klub Pulske filmske tvornice prikazat će u srijedu, 02. prosinca, u 19 sati film Volim te redateljaDalibora Matanića. Film govorio životu mladića koji je slučajno zaražen HIV-om.

 

Projekcija je besplatna!

 

 

O filmu

 

Krešo ima sve – mladost, novac, lijepu i uspješnu djevojku. Njegov je posao san svih Hrvata stasalih u novom kapitalizmu – copywriter u in marketinškoj agenciji. Istodobno, Krešo nema ništa. On i njegova djevojka preopterećeni su poslom i ne provode dovoljno vremena zajedno, a njegovi prijatelji, nekad nevino srednjoškolsko društvo, sada su hrpa ispraznih tipova u bjesomučnoj potrazi za lakim ženama, alkoholom i drogom…

Jednog dana, nakon automobilske nesreće u pijanom stanju kojom je skrivio smrt jedne žene i nakon transfuzije koja je uslijedila, Krešo otkriva da je zaražen virusom side. Njegov život mijenja se preko noći. Djevojka ga napušta, dobije otkaz, prijatelji ga se odriču. Krešo ostaje sam. Krešo se počinje osvećivati…  (moj film)

 

 

Dalibor Matanić: Volim te (2005., 83’)

Scenariji: Dalibor Matanić

Kamera: Branko Linta

Montaža: Tomislav Kraljević, Tomislav Pavlić, Roman Wagner

Uloge: Krešimir Mikić, Ivana Roščić, Ivana Krizmanić, Zrinka Cvitešić, Nataša Janjić, Bojan Navojec, Leon Lučev, Angelo Jurkas, Ana Stunic, Božidar Orešković, Biserka Ipša

Producent: Mario Orešković

Produkcijska kuća: Hrvatska radiotelevizija

 

 

Dalibor Matanićdiplomirao je filmsku i TV režiju na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Član je Europske filmske akademije. Matanić je filmski i kazališni redatelj te redatelj reklama .Filmski žiri u Cannesu nagradio je Dalibora Matanića nagradom Un Certain Regard za film Zvizdan.Redatelj je televizijske serije Novine, prve serije iz istočne Europe koju je kupio Netflix.  Uz brojne druge međunarodne nagrade za najboljeg redatelja, nagrađen je i s tri Zlatne arene za najbolju režiju na Pulskom filmskom festivalu (Zvizdan, Ćaća, Fine mrtve djevojke). Matanić je nagrađen sa šest nagrada Oktavijan hrvatskih kritičara, dvije nagrade za kulturu Grada Zagreba. Član je Europske filmske akademije (EFA) i Društva hrvatskih filmskih redatelja (DHFR). Dva su njegova filma (Zvizdan, Fine mrtve djevojke) odabrana unutar sedam najboljih hrvatskih filmova u zadnjih 25 godine.

 

 

 

Sve zainteresirane se moli da se jave na klub.pft@gmail.comkako bi najavili svoj dolazak na vrijeme.

 

_____________

Program kluba Pulske filmske tvornice financijski podržavaju Zaklada kultura Nova, Hrvatski audiovizualni centar i Grad Pula.

 

_____________

 

 

Dina Cvek Zubaj

Voditeljica programa Kluba i promocije PFT-a