Kritičko rešeto 12. i 13. Istarskog production in-a

Ovoga četvrtka, 2. studenog s početkom u 20 sati u Klubu Pulske filmske tvornice premijerno će se prikazati deset kratkometražnih igranih, eksperimentalnih i hibridnih filmova nastalih na dva maratona izrade kratkog filma – 12. i 13. Istarskom production in-u.

 

 

Production In je besplatna radionica namijenjena svima koji se žele okušati u izazovu stvaranja filma u dobroj atmosferi praktičnog rada – od ideje do realizacije, a 12. i 13. Istarski production in održao se u sklopu projekta Production in – Istarska turneja.

 

Filmska večer će se održati uživo i putem Zoom-a, a gošća Kritičkog rešeta bit će pulsko – zagrebačka redateljica Ines Pletikos koja će analizirati i komentirati filmove polaznika. Razgovor će moderirati voditelj projekta Marko Zdravković-Kunac.

 

https://bit.ly/2xPiReseto

Meeting ID: 816 5500 3440

Passcode: 1xjUiF

 

 

PROGRAM:

 

12. Istarski production in

 

 

1. Antun Verk Rumac: Plati TV preplatu!, kratki igrani

2. Silvio Belušić: Priroda bez društva, kratki dokumentarno-hibridni

3. Eric Ušić i PFT: Presica, kratki igrani

4. Erik Jelčić: Ljetni prizori, kratki dokumentarno-hibridni

5. Tin Rakijaš: Plafon, kratki igrano-eksperimentalni

 

+ bonus premijera

6. Igor Zenzerović: Čitač, kratki igrano-hibridni

 

13. Istarski production in

 

 

13. Istarski production in održan je u partnerstvu s Novim vodnjanskim filmskim valom te su polaznici grupno stvarali filmove u record – pause tehnici snimanja gdje opcija stop znači da se sve ono što je dotad snimljeno uređaj automatski montira u jedan cjeloviti kratki film.

A rezultat su četiri urnebesne situacionističke komedije!

 

1. Grupa autora (PFT i NVFV): The Semple, kratki igrani

2. Grupa autora (PFT i NVFV): Čovjek boom, kratki igrani

3. Grupa autora (PFT): Esmeralda i bijeg iz zlatnog kaveza, kratki igrani

4. Grupa autora (PFT): Operacija Horvat, kratki igrani

 

Edukacijsko-voditeljski tim 12. Istarskog production in-a: Michele Bulešić, Mario Papić, Sanda Letonja-Marjanović i Marko Zdravković-Kunac.

 

Edukacijsko-voditeljski tim 13. Istarskog production in-a: Eric Ušić, Michele Bulešić, Oleg Morović, Teo Morosin, Marino Morosin, Edi Smoljan, Jordi Faris, Mario Papić, Sanda Letonja-Marjanović i Marko Zdravković-Kunac.


12. i 13. Istarski production in održao se unutar projekta Production in – Istarska turneja.

 

Partneri Production in turneje  Medvid Produkcija i Hrvatski filmski saveza financijski ga podupiru Istarska županija te Grad Pula,  Hrvatski audiovizualni centar i Zaklada kultura nova

 

 

Ulaz na projekciju je besplatan.

 

 

Filmskoj večeri moguće prisustvovati i online, pogledati nastale filmove te sudjelovati u filmskim razgovorima putem Zoom linka

 

https://bit.ly/2xPiReseto

Meeting ID: 816 5500 3440

Passcode: 1xjUiF

 

 

Nakon projekcija slijedi fešta uz muziku DJ vitez Horney-a.

 

 

 

Ines Pletikos rođena je u Puli 1963. godine. Studirala je na Filozofskom fakultetu u Zagrebu i na Laboratorio Cinema Televisivo u Rimu pod mentorskom palicom utemeljitelja njemačkog Novog vala J. M. Straubba. Asistirala je na brojnim talijanskim setovima, a posljednjih dvadesetak godina živi u Hrvatskoj te se uglavnom bavi dokumentarnim filmom kao redateljica, autorica i producentica. Vodila je Majstorske radionice dokumentarnog filma u sklopu FROOOM! obrazovnog programa 2016.- 2020. kao i niz radionica unutar Pulske filmske tvornice.

Uz brojne TV emisije i serijale u produkciji HRT-a režirala je brojne nagrađivane dokumentarne filmove: „Kad Miki kaže da se boji – tko su junaci Johnnyijevih pjesama“ 2004.,  „Sinovi i kćeri u tranzicijskom Disneylandu“ 2006., „Antonio Smareglia – La forza dell destino“ 2007., „Što je meni Balkan – Kino Europa“ 2009., „Kako smo ušli u Europu – slučaj SEXA“ 2012., Pigmalion efekt 2021.; U ime oca: Tamara Obrovac, U ime oca: Petra Blašković, U ime oca: Milan Rakovac – 2023.