Metakino Pulske filmske tvornice u Istarskom narodnom kazalištu

Ovog utorka, 26.veljače u 19 sati u Istarskom narodnom kazalištu – Gradskom kazalištu Pula, u maloj dvorani (ex Kinoteka INK) počinje trodnevno Metakino Pulske filmske tvornice.

Metakino je novi projekt Pulske filmske tvornice koji želi kinoprikazivanjem spajati različite publike specifičnim fimskim programom na specifičnim mjestima u gradu Puli.

Ulaz na projekcije je slobodan!

Prvo ostvarenje višemjesečnog Metakina u maloj dvorani INK posvećeno je upravo filmovima koji govore o moći kinoprikazivanja i utjecaju kina na društvo i publiku.

Tako će se u utorak, 26. veljače u 19 sati prikazati dva dokumentarna filma. ‘Kino Otok’ Ivana Ramljaka govori o izgubljenim kinima na malim hrvatskim otocima, a u ‘Okupiranom bioskopu’ Senke Domanović pratimo mlade aktiviste koji zauzimaju privatno kino u Beogradu.

U srijedu, 27. veljače u 19 sati u Metakinu PFT-a prikazuje se film Wima Wendersa ‘U toku vremena’ koji prati popravljača kino projektora koji putuje od jednog ostarjeloga kina do drugog divljinom duž granice Istočne i Zapadne Njemačke.

Metatakino završavamo u četvrtak, 28. veljače u 19 sati romantičnom komedijom Woddy Allena koja se odvija za vrijeme velike gospodarske krize. U prepoznatljivom stilu redatalja unutar kompleksnih, dubokih i komičnih odnosa protagonista u filmu ‘Purpurna ruža Kaira’ gledamo redateljev pogled o utjecaju filma na psihu.

        Partner programa je Hrvatski filmski savez i Istarsko narodno kazalište-Gradsko kazalište Pula, a program financijski podupire Hrvatski audiovizualni centar.