Online Radionica predprodukcije

Matica hrvatska u Rovinju i Pulska filmska tvornica pozivaju sve zainteresirane da se prijave na najnoviju Radionicu predprodukcije koja će se održati online.

 

Riječ je o nastavku višegodišnjeg projekta filmskih radionica Matice hrvatske u Rovinju na kojoj se polaznike uz profesionalnu ekipu detaljno učilo raznim procesima stvaranja filma. Unatoč okolnostima posljednje dvije godine, Matica hrvatska Rovinj uspjela je zadržati kvalitetu te najavljuje dinamičniji rad i širenje filmske ekipe u suradnji s Pulskom filmskom tvornicom.

Radionicu predprodukcije vodit će producent i filmski pedagog Marko Zdravković-Kunac koji će polaznike upoznati o svim koracima do konačnog početka snimanja. Naglasak će biti na konkretnim pripremama: što treba sve organizirati, nabaviti i riješiti. Radionica je nastavak prethodnih radionica Matice hrvatske u Rovinju koje su iznjedrile više odličnih scenarija, a mogu se priključiti i novi polaznici koji pošalju sinopsis na pulskafilmskatvornica@gmail.com

 

Sinopsis: kratak prozni tekst u kojem se na jasan i upečatljiv način prepričava od početka do kraja o čemu se radi u budućem filmu.

 

Ovogodišnja online filmska radionica počinje u nedjelju,  12. prosinca u 18 sati.

 

Prijave se primaju do nedjelje, 12. prosinca do 16 sati, a  prijavnica se nalazi na https://bit.ly/prijavnicaMHKKRpredprod

 

Radionicu predprodukcije organizira Matica hrvatske u Rovinju u partnerstvu s Pulskom filmskom tvornicom te financijsku pomoć Grada Rovinja i Zaklade Kultura nova.