Predstavljanje 26. Škole medijske kulture Pula u Klubu PFT-a

Ovog petka, 14. lipnja s početkom u 21 sati u Klubu Pulske filmske tvornice sa zadovoljstvom predstavljamo program 26. Škole medijske kulture “Dr. Ante Peterlić” koja gostuje u Puli od 26. do 30. kolovoza 2024.

Prije projekcije sedam kratkometražnih filmova koji su nastali na prošlogodišnjim radionicama 25. ŠMK u Varaždinu i Puli, ovogodišnji bogati program i brojne radionice predstavit će predsjednica Savjeta škole medijske kulture dr. sc. Jelena Modrić, predsjednica Hrvatskog filmskog saveza dr. sc. Ana Đordić te voditelji i voditeljice pulskih radionica.

 

Filmskom programu moguće je prisustvovati online, pogledati filmove i sudjelovati u razgovoru putem Zoom linka:

 

bit.ly/26ŠKMuKlubuPFT

Meeting ID: 817 5164 9015

Passcode: 369786

 

__

 

Škola medijske kulture je jedan od 5 najvažnijih projekata medijskog opismenjavanja u RH i među 150 najvažnijih na razini EU, a u sklopu Škole o  filmu možete učiti, raspravljati i naučiti i to upravo od najvećih filmskih profesionalaca! Škola je mjesto dogradnje, usavršavanja ili tek prvog susreta sa svijetom filma, fotografije, radija i medija.

 

Petodnevna 26. Škola medijske kulture u Puli nudi čak osam programa i radionica: 

   1. Seminarski program (Filmska nastava)2. Radionicu za dokumentarni film

   2. Radionicu za igrani film

   3. Radionicu za animirani film

   4. Radionicu za eksperimentalni film

   5. Radionicu za kameru i snimanje

   6. Radionicu za glazbeni videospot

   7. Radionicu montaže

 

Stoga pozivamo na sudjelovanje u ovogodišnjim programima Škole sve ljubitelje filma, samostalne autore, kinoklubaše, profesore, odgajatelje, studente, članove udruga kao i sve koji žele učiti o filmu, usvojiti potrebne vještine za prenošenje znanja i raspravljati s najvećim filmskim profesionalcima.

 

Participacija za sudjelovanje na jednoj radionici Škole medijske kulture „dr. Ante Peterlić“ u gostima iznosi 40,00 eura.

 

Nastavnici i profesori na radionic se mogu prijaviti putem ETTAEDU-a, jer je 26. Škola medijske kulture u Puli verificirana kao stručni skup od strane Agencije za odgoj i obrazovanje.  Ovaj program odlično je usavršavanje za izvođenje nastavnih medijskih i izvannastavnih aktivnosti u osnovnim i srednjim školama te idealan je za pokretanje budućih filmskih družina.

 

Rok za prijavu je do 25. lipnja.

 

26. Školu medijske kulture “Dr. Ante Peterlić” u Puli organizira Hrvatski filmski savez u partnerstvu s Pulskom filmskom tvornicom, Kinom Valli i JU Pula Film Festival, a sve informacije i prijave nalaze se na sljedećoj poveznici: 

 

smk.hfs.hr/pula-2024

 

__

26. Školu medijske kulture financijski podržavaju Hrvatski audiovizualni centar, Hrvatska zajednica tehničke kulture, Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Društvo hrvatskih filmskih redatelja, Grad Pula, Istarska županija i Agencija za elektroničke medije.

__

 

Program Kluba Pulske filmske tvornice financijski podržavaju Grad Pula, Hrvatski audiovizualni centar i Zaklada Kultura nova.