Predstavljanje 8. Production In-a i Kritičko rešeto

 

Ovoga četvrtka, 28. siječnja s početkom u 20 sati u Klubu Pulske filmske tvornice premijerno će se prikazati devet kratkometračnih igranih i dokumentarnih filmova nastalih na 8. maratonu izrade kratkog filma, Production in-upod mentorstvom redatelja i filmskog pedagoga  Zorka Sirotića, snimatelja i montažera Jurice Markovića, Michelea Bulešića i Lea Gamboca, filmske autorice i organizatorice Sanda Letonja-Marjanovićte producenta i filmskog pedagoga Marka Zdravković-Kunca.

 

Filmska večer će se održati uživo i putem Zoom-a, a gost Kritičkog rešeta ovog puta bit će filmski producent, distributer, festivalski selektor i osnivačRestarta – Oliver Sertić koji će analizirati i komentirati filmove polaznika te im pružiti smjernice za eventualne dorade. Razgovor će moderirati voditelj projekta Marko Zdravković-Kunac.

 

Program:

 

Mladen Radić: Uspon, kratki igrani;

Silvio Belušić: Čovjek koji je pao s Arene, kratki dokumentarni;

Anton Verk Rumac: Češalj krvave smrti, kratki igrani;

Igor Zenzerović: Prsnut, kratki igrani;

Nino Paulin: The Project, kratki igrani;

Masimo Paris: Puna je Pula, kratki dokumentarni;

Jadranka Mitrović: Ljudski trag, kratki dokumentarni;

Mateja Kelemenić: Gol u tvornici, kratki igrani;

Debora Trusgnach: Spazza Pometi, kratki igrani.

 

 

Production In je besplatna radionica namijenjena  svima koji se žele okušati u izazovu stvaranja filma u tri dana. Desetak  autora pod vodstvom iskusnih edukatora realizira svoj film u vremenski ograničenom stvaralačkom procesu i dobroj atmosferi praktičnog rada.

 

Nakon što se prošlih godina održao u Motovunu, Poreču, Pazinu, Vodnjanu i Bujama, ovogodišnji 8. Production In po prvi se put održao u Puli od  22. do 24. siječnja.

 

Pulska filmska tvornica organizirala je 8. Production In u suradnji sa  MedVid produkcijom, Kinoklubom Zagreb i Hrvatskim filmskim savezom, te uz financijsku pomoć Grada Pule, Zaklade Kultura nova i Hrvatskog audiovizualnog centra.

 

 

Ulaz na projekciju je besplatan.

Svi koji žele prisustvovati predstavljanju autora i projekcijama uživo, mole se da se jave na klub.pft@gmail.comkako bi zbog ograničenog broja mjesta najavili svoj dolazak na vrijeme.

 

Ostale koji događaju žele prisustvovati online, mogu to učiniti putem Zoom linka:

https://bit.ly/3t21lcs

Meeting ID: 867 7842 4839
Passcode: 671535

 

 

Press

 

https://www.glasistre.hr/film/pulska-filmska-tvornica-u-tri-dana-snimljeno-cak-devet-kratkometraznih-filmova-697978

 

DEVET FILMOVA U 3 DANA – predstavljeni rezultati 8. Production in-a Pulske filmske tvornice