Kritičko rešeto i premijera 9. Production in-a

Ovoga petka, 12. studenog s početkom u 19 sati u Klubu Pulske filmske tvornice premijerno će se prikazati šest kratkometražnih igranih, eksperimentalnih i hibridnih filmova nastalih na 9. maratonu izrade kratkog filma Production in-u.

 

 

Mentori 9. Production in-a su Zorko Sirotić, Mario Papić, Matej Đuzel, Michele Bulešić, Sanda Letonja-Marjanović i  Marko Zdravković-Kunac.

 

Filmska večer će se održati uživo i putem Zoom-a, a gost Kritičkog rešeta ovog puta bit će filmski teoretičar dr. sc Hrvoje Turković koji će analizirati i komentirati filmove polaznika te im pružiti smjernice za eventualne dorade.

 

Razgovor će moderirati voditelj projekta Marko Zdravković-Kunac.

 

 

Program:

 

Vedran Trgovčić: Lokacija je super, što ćemo sad?, kratki igrani

Arhitekt i dizajner planiraju koncept muzeja na osnovu svjetioničarskih legendi.

 

 

Ivan Škorić: Smoked, kratki igrani

Nespretna smrt slabo plaćenog egzekutora.

 

 

Ela Caruzzi: Monokromatski pink, kratki igrani

Posljedice praćenja uputstva o mentalnom zdravlju za vrijeme korone.

 

 

Nino Paulin: Prelamanje, kratki eksperimentalni

Suočavanje sa neprihvaćenim identitetima.

 

 

Hrvoje Bogojević: Luna vulgaris, kratki dokumentarno-eksperimentalni

Kako bi izgledala stvarnost naših canisa familiarisa?

 

 

Igor Zenzerović: Migrena, kratki igrano-eksperimentalni

Ispovjedna uputstva o suživotu i neživotu sa bolovima u glavi.

 

 

Production In je besplatna radionica namijenjena  svima koji se žele okušati u izazovu stvaranja filma u tri dana. Desetak  autora pod vodstvom iskusnih edukatora realizira svoj film u vremenski ograničenom stvaralačkom procesu i dobroj atmosferi praktičnog rada.

 

Nakon što se prošlih godina održao u Motovunu, Poreču, Pazinu, Vodnjanu i Bujama, prvi ovogodišnji 8. Production In održao u Puli od  22. do 24. siječnja 2021.

 

Drugi ovogodišnji Production in održao se u sklopu 17. Škole filma od 22. do 24. studenog 2021.

 

Pulska filmska tvornica organizirala je 9 . Production In u suradnji sa Hrvatskim filmskim savezom i MedVid produkcijom te uz financijsku pomoć Grada Pule, Zaklade Kultura nova i Hrvatskog audiovizualnog centra.

 

 

Ulaz na projekciju je besplatan.

Svi koji žele prisustvovati predstavljanju autora i projekcijama uživo, mole se da se jave na klub.pft@gmail.com kako bi zbog ograničenog broja mjesta najavili svoj dolazak na vrijeme.

 

 

Filmskoj večeri  moguće prisustvovati online, pogledati nastale filmove te sudjelovati u filmskim razgovorima putem Zoom linka

 

https://bit.ly/9PinPFT

Meeting ID: 840 4954 5904

Passcode: 395347

 

 

Program Kluba Pulske filmske tvornice financijski podržavaju Grad Pula, Hrvatski audiovizualni centar i Zaklada Kultura nova.