Predstavljanje filmova sa 14. Škole filma

Ovoga četvrtka, 15. studenog, s početkom u 20 sati u klubu Pulske filmske tvornice (Stiglicheva 12) premjerno će biti prikazano sedam kratkometražnih igranih i eksperimentalnih filmova nastalih na 14. Školi filma pod mentorstvom redatelja i filmskog pedagoga Zorka Sirotića, snimatelja i montažera Martina Šatovića te producenta i montažera Marka Zdravkovića-Kunca.

 

Program:

Deborah Jančić: Mjesečarka, kratki eksperimentalno-igrani;

Emma Kliman: Romantika se prodaje, kratki igrani;

Marija Milovan: Moje bijelo vrijeme, kratki eksperimentalni;  

Jadranka Mitrović: Oblici zvuka, kratki eksperimentalno-dokumentarni;

Sergej Mudrovčić: Osiromašeni Uran, kratki eksperimentalni;

Masimo Paris: Crno, kratki igrani;

Božidar Sekulić: Puležani, kratki eksperimentalno-animirani film.

 

Projekciji će uslijediti Kritičko rešeto, čiji će gost ovoga puta biti multimedijalni umjetnik i videonovinar Ivan Dobran, koji će analizirati i komentirati filmove polaznika, i pružiti im smjernice za eventualne dorade.

 

Ove godine 14. Škola filma odvijala se u dva dijela. U prvom dijelu održane su dvije vikend radionice na kojima se razvijala ideja i scenariji, učilo se o  filmskim izražajnim sredstva i režiji te predprodukciji. Od 5. do 7. listopada te od 12. do 14. listopada uz pomoć mentora Zorka Sirotića i Marka Zdravkovića-Kunca svaki je polaznik realizirao svoj log line, sinopsis, redateljski treatment te predprodukcijski plan.

Drugi, produkcijski dio radionice započeo u petak 02. studenog u 18 sati, a trajati će četrnaest dana, sve do premjerne projekcije u četvrtka 15. studenog.

 

Škola filma se nastavlja na dosadašnju Ljetnu radionicu izrade filma, koja je nakon desetogodišnjeg rada promijenila koncept u cilju postizanja kvalitetnog obrazovanja i produkcije lokalnih umjetničkih snaga.

Pulska filmska tvornica organizira 14. Školu filma u suradnji s Kinoklubom Zagreb i Hrvatskim filmskim savezom, a uz financijsku pomoć Hrvatskog audiovizualnog centra i Društva hrvatskih filmskih redatelja.