Predstavljanje Radionice animiranog filma + animirani program

RAF2

Prva Radionica animiranog filma (RAF) koja se pod vodstvom Maje Prokl održavala u Klubu Pulske filmske tvornice od kraja ožujka pa do prve polovice lipnja bit će predstavljena u sklopu programa Klubodrom PFT-a ovoga četvrtka, 09. srpnja, s početkom u 20 sati. Prikazan će biti kratkometražni animirani film „Borba 4 svijeta“ koji je ostvaren na RAF-u, a uslijedit će projekcija još nekoliko kratkometražnih animiranih filmova za djecu i odrasle osobe po odabiru Maje Prokl.

 

„Borba 4 svijeta“ je nastala zajedničkim angažmanom deset polaznika. Rađena je tehnikom stop animacije te kombinira crtež, kockice za slaganje, plastelin i kolaž, odnosno osnovne animacijske tehnike koje su polaznici savladali tijekom radionice. U filmu tri svijeta – svijet Ljudi, Zmajeva i Dinosaura – napadaju Kristalni svijet u noći uoči Uskrsa kada sva bića nakratko stječu besmrtnost.

 

RAF je započeo zajedničkim osmišljavanjem priče i izradom scenarija nakon čega su polaznici stvarali likove i scenografiju. Jedan od najzabavnijih trenutaka bilo im je animiranje i fotografiranje uz pomoć Dragonframea, programa koji omogućava da već tijekom animacije vide gotov proizvod, film. Radionica je završila snimanjem glasova polaznika koji su korišteni u filmu, odabirom naslova i animiranjem njihovih imena za odjavnu špicu što im se također izuzetno dopalo.

 

Ulaz na program je slobodan!

 

Ivana-Nataša Turković

voditeljica Kluba PFT-a