Premijera filmova 9. Škole animiranog filma


Ovoga utorka, 30. travnja, s početkom u 19 sati u Klubu Pulske filmske tvornice (Stiglicheva 12) premijerno će biti prikazano tri kratkometražna animirana filma nastalih na 9. Školi animiranog filma pod mentorstvom Lee Vidaković i asistentice Dorote Cerin, koja se održala ove godine od 15. ožujka do 29. travnja.


Program:


Ivica Kajfeš, Tedi Veličković, Emili Banko, Matija Budimir i Erik Miuša:

D.Đ.B.DŽ. u questu za najbolji sendvič


Pio Ferlin, Dora Ujčić, Aurora Nađ i Ivica Kajfeš:

Evolucija plastelinskog bića u tri čina


Aurora Nađ, Doria Matošević i Matija Budimir:

Gradski duhovi


Projekciji će uslijediti Kritičko rešeto, čija će gošća ovoga puta biti osnivačica i suvoditeljica Filmsko –kreativnog studija VANIMA iz Varaždina Dubravka Kalinić Lebinec, koja će putem videolinka analizirati i komentirati filmove polaznika.


Nakon dodjele diploma polaznicima slijedi zakuska uz projekcije filmova nastalih na predhodnim Školama animiranog filma.

Lea Vidaković, voditeljica radionice studirala je na odsjeku grafike pri Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu i animaciju na Volda Sveučilištu u Norveškoj. Magistrirala je audiovizualne umjetnosti na Royal Academy of Arts (KASK) u Belgiji a trenutno piše doktorat na Nanyang Technological University u Singapuru. Autorica je nekoliko animiranih filmova u tehnici lutka animacije s kojima je sudjelovala na nizu domaćih i međunarodnih filmskih festivala.


Dorotea Cerin, asistentica radionice završila je preddiplomski studij kulturalnih studija na Filozofskom fakultetu u Rijeci i diplomski studij novih medija, Odsjek animiranog filma i novih medija na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu.


9. Školu animiranog filma financijski su podržali Grad Pula i Zaklada Kultura nova.