Predstavljanje filmova 15. Škole filma

Ovoga petka, 6. prosinca, s početkom u 20 sati u klubu Pulske filmske tvornice (Stiglicheva 12) premjerno će biti prikazani kratkometražni igrani i dokumentarni filmovi nastali na 15. Školi filma pod mentorstvom redatelja i filmskog pedagoga Tomislava Šobana, snimatelja i montažera Martina Bastijanića i Michelea Bulešića te producenta i montažera Marka Zdravkovića-Kunca.

 

Program:

Noela Alić: Podrumske priče, kratki igrani;

Jadranka Mitrović: Slika za vani, kratki dokumentarni;

Masimo Paris: Starac i muzej, kratki igrani;

Olivera Jović: Moji Sirijci, kratki dokumentarni.

 

Projekciji će uslijediti Kritičko rešeto, čiji će gost ovoga puta biti redatelj i filmski kritičar Elvis Lenić, koji će analizirati i komentirati filmove polaznika, i pružiti im smjernice za eventualne dorade.

 

15. Škola filma odvijala se u dva dijela. U prvom dijelu održane su dvije vikend radionice na kojima se razvijala ideja i scenariji, učilo se o filmskim izražajnim sredstva i režiji te predprodukciji. Od 18. do 20. listopada te od 25. do 27. listopada uz pomoć mentora Tomislava Šobana i Marka Zdravkovića-Kunca svaki je polaznik realizirao svoj log line, sinopsis, redateljski treatment te predprodukcijski plan. Drugi, produkcijski dio radionice započeo u subotu 02. studenog, a trajao je sve do premjerne projekcije u petak, 6. prosinca.

 

Škola filma se nastavlja na dosadašnju Ljetnu radionicu izrade filma, koja je promijenila koncept u cilju postizanja kvalitetnog obrazovanja i produkcije lokalnih umjetničkih snaga.

 

Školu filma financira Hrvatski audiovizualni centar, Društvo hrvatskih filmskih redatelja i Grad Pula.