Prijave na 12. Istarski production in

Pulska filmska tvornica poziva sve zainteresirane s područja Istre da se prijave na 12. maraton izrade kratkog filma Production In, koji će se održati od 30. lipnja do 2. srpnja u Klubu Pulske filmske tvornice.

 

      

Production In je besplatna radionica namijenjena svima koji se žele okušati u izazovu stvaranja filma u tri dana – od ideje do realizacije. Devet autora/ica će pod vodstvom iskusnih edukatora realizirati svoj film u vremenski ograničenom stvaralačkom procesu i dobroj atmosferi praktičnog rada.

 

  

Radionica se sastoji od tri dijela – razrade ideje i scenarija, snimanja te montaže, Uvodno predavanje počinje u petak, 23. lipnja u 10 sati. Tada se razvijaju ideje i stvara se produkcijski plan snimanja i montaže vremenski prilagođen svim polaznicima. Nakon toga slijedi intenzivni rad prilagođen polaznicima. Tri su snimateljska tima te šest montaža na raspolaganju. Mentori su na prisutni 24 sata, a svaki polaznik ima maksimalno 4 sata snimanja i 8 sati montaže.

12. Production in održava se unutar projekta Production in –turneja.

 

Prijave za Production In otvorene su do četvrtka, 29. lipnja, a  prijavnica se nalazi na bit.ly/prijavnica12Pi

 

Prednost imaju oni polaznici koji mogu unutar svoje udruge, institucije ili samostalno  u svojoj sredini organizirati slijedeći Production in – uz tehničku, logističku i financijsku podršku Pulske filmske tvornice.

 

Odabranim polaznicima i polaznicama 12. Production in bit će osiguran smještaj i prehrana.

 

 

Voditelji su filmski redatelji i snimatelji Mario Papić i Michele Bulešić filmska autorica i organizatorica Sanda Letonja-Marjanović te producent i filmski pedagog Marko Zdravković-Kunac.

 

Partneri 12. Production In-a su Medvid Produkcija i Hrvatski filmski savez, a financijski ga podupiru Istarska županija, Hrvatski audiovizualni centar, Grad Pula i Zaklada Kultura nova.