Prijave na 16. Production in – Labin

Pulska filmska tvornica poziva sve zainteresirane da se prijave na 16. maraton izrade kratkog filma Production in, koji će se održati od 26. do 28. siječnja 2024. u prostorijama Društveno kulturnog centra Lamparna u Labinu.

 

 

Production in je besplatna radionica namijenjena svima koji se žele okušati u izazovu stvaranja filma u tri dana – od ideje do realizacije. Devet autora/ica će pod vodstvom iskusnih edukatora realizirati svoj film u vremenski ograničenom stvaralačkom procesu i dobroj atmosferi praktičnog rada.

 

Radionica se sastoji od tri dijela – razrade ideje i scenarija, snimanja te montaže. Uvodno predavanje počinje u petak, 26. siječnja u 14 sati. Tada se razvijaju ideje i stvara se produkcijski plan snimanja i montaže vremenski prilagođen svim polaznicima. Nakon toga slijedi intenzivni rad prilagođen polaznicima. Tri su snimateljska tima te šest montaža na raspolaganju. Mentori su  prisutni 24 sata, a svaki polaznik ima maksimalno 4 sata snimanja i 8 sati montaže.

 

Prijave za Production in otvorene su do četvrtka, 25. siječnja do ponoći, a prijavnica se nalazi na bit.ly/16LabinPi

 

Voditelji 16. Pi-a su su filmski autor i pedagog Zorko Sirotić, filmski autori i snimatelji Mario Papić i Alen Stanković, snimatelj i montažer Davor Vuković, filmska autorica i organizatorica Sanda Letonja-Marjanović te producent i filmski pedagog Marko Zdravković-Kunac.

 

16. Production in održava se u sklopu projekta Production in – Istarska turneja.

 

__

 

Partneri 16. Production In-a su Labin Art Express XXI, Srednja škola Mate Blažine Labin,  MedVid produkcija i Hrvatski filmski savez.

 

__

 

16. Production in financijski podupiru Istarska županija, Hrvatski audiovizualni centarGrad Pula i Zaklada Kultura nova.