Prijavite se na 10. ljetnu radionicu izrade filma “Pulska filmska tvornica 2014.”!

10. ljetna - vizuala

Od 19. rujna do 25. listopada bit će održana 10. ljetna radionica izrade filma “Pulska filmska tvornica 2014.” u sklopu koje će deset polaznika steći znanja iz svih faza stvaranja filma te ujedno  realizirati vlastiti kratkometražni film.

Radionica će početi 19. rujna u 18 sati, a održavat će se u jutarnjem i popodnevnom terminu. Kao i do sada funkcionirat će kao mali produkcijski studio sastavljen od tri dijela. Prvi je razvoj ideje, scenarija, redateljskog koncepta i plana snimanja, a vodit će ga redatelj i filmski pedagog Igor Bezinović. Snimatelj Marko Krnjajić vodit će drugi, snimateljski dio, dok će za treći dio, odnosno montažu te postprodukciju, biti zadužen Marko Zdravković-Kunac.

Zainteresirani se za pohađanje mogu prijaviti do 15. rujna. Uz ispunjenu prijavnicu (koju možete pronaći ovdje) na e- mail pulskafilmskatvornica@gmail.hr potrebno je poslati i sinopsis filma kojega se želi realizirati. Kotizacija iznosi 300,00 kuna, a može biti kompenzirana volontiranjem na setovima. Za dodatne informacije kontaktirajte nas putem gore navedene e-mail adrese, broja telefona 052/353 244 te broja mobitela 095/55 818 53.

Partneri radionice su Hrvatski filmski savez i MedVid produkcija d.o.o., a financijski je podržavaju Hrvatski audiovizualni centar i Zaklada “Kultura nova”.

Pulska filmska tvornica je korisnica Institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

 

PROGRAM RADIONICE:

 

1. Razvoj ideje i scenarija od 19. do 25. rujna

Voditelj: Igor Bezinović, redatelj i filmski pedagog

Polaznici će se u prvom dijelu radionice upoznati s važnosti odabira i oblikovanja ideje, osnovnim principima za uspješno strukturiranje filmskog sinopsisa kao temeljnog sredstva za izražavanje i razvijanje filmske ideje te osnovnim načelima pisanja scenarija, njegovim težištima, problemima i kvalitetnoj razradi.

 

2. Snimanje – od 25. rujna do 05. listopada

Voditelj: Marko Krnjajić, snimatelj i fotograf

Snimanje će se sastojati od predavanja o tehničkim dijelovima i mogućnostima kamere, kompoziciji i naraciji kadra, te tonu i njegovom snimanju, kao i praktičnog dijela, odnosno samog snimanja filmova.

 

3. Montaža – od 01. do 25. listopada

Voditelj: Marko Zdravković-Kunac

Predavanjem o jeziku i tehnologiji montaže počet će posljednji dio radionice u sklopu kojega će polaznici sami montirati vlastiti film.

 

VODITELJI:

 

Igor Bezinović je diplomirao filozofiju i sociologiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu te Filmsku i TV režiju na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Filmom se bavi profesionalno i amaterski. Autor je desetak kratkih filmova i dugometražnog dokumentarca „Blokada“. Fragmente o svakodnevici i metafizici objavljuje na Tumblr blogu Lavandin.

Marko Krnjajić je studirao fotografiju na beogradskoj Akademiji umetnosti BK te filmsku režiju pri Centru za vizuelnu komunikaciju “Kvadrat”. Radio je kao fotograf, direktor fotogafije i kamerman za dugometražne igrane i dokumentarne filmove. Također, kao fotograf je sudjelovao na više grupnih izložbi. Za eksperimentalni film “Clay People” dobio je 2002. prvu nagradu na “Yorkton film festival” (Kanada).

Marko Zdravković-Kunac je bio koordinator i voditelj programa Autonomne tvornice kulture Attack te osnivač Festivala Alternativnog Kazališnog Izričaja (FAKI). Bio je osnivač i prvi predsjednik Fantastično dobre institucije Fade In u sklopu koje je kao producent i novinar realizirao preko 150 reportaža za HRT-ovu emisiju „Dobro jutro, Hrvatska“. Producirao je TV serijal „Treći sektor“ kao i niz kratkih promotivnih filmova . Osim toga, s udrugom B.a.B.e. je koproducirao dokumentarni film Tatjane Božić  „Iskrivljeni odrazi“. Godine 2004. pokrenuo je Pulsku filmsku tvornicu unutar koje je vodio 20-ak različitih radionica i producirao preko 70 filmova. Ujedno je radio kao profesionalni montažer u raznim studijima te na lokalnim i državnim televizijama.