Radionica kamere i snimanja

Pulska filmska tvornica poziva sve zainteresirane da se prijave na besplatnu radionicu Tehnički aspekti stvaranja filma namijenjenu svima koji žele savladati osnove snimanja i montiranja. Polaznici pod mentorskim vodstvom prolaze kroz niz predavanja i praktikuma te nakon završetka postaju članovi Filmskog kluba mladih Pulske filmske tvornice.

 

 

U prvom dijelu kroz vikend radionicu Kamera i snimanje koju vodi snimatelj i filmskog pedagog Michele Bulešić polaznici uče osnove o snimateljskoj opremi i ekspoziciji kamere (odnos blenda/iris, brzina zatvarača, ISO). Slijedi vikend praktikum na kojem polaznici kroz vježbe uče o planovima, stanjima kamere, kompoziciji te osnove rasvjete. Radionica počinje ovaj petak, 17. studenog u 16 sati javnim predavanjem u Klubu Pulske filmske tvornice, Stiglicheva 12.

 

U drugom dijelu kroz vikend radionicu Montaža i postprodukcija koju vodi montažer i producent Davor Vuković polaznici će kroz praktični rad na svom materijalu nastalom na prethodnoj radionici savladati osnovne montaže te obrade slike i zvuka. Ova radionica također počinje javnim predavanjem u petak, 24. studenog u 17 sati u Klubu Pulske filmske tvornice.

 

Na kraju sve čeka kratki pismeni i usmeni ispit nakon kojeg polaznici radionice postaju članovi Filmskog kluba mladih PFT-a, što omogućuje besplatno korištenje svih logističko-tehničkih resursa udruge poput filmske opreme, montaže, prostora, konzultacija i pomoći pri oblikovanju, produkciji i distribuciji filmova.

 

Zainteresirani se mogu prijaviti putem prijavnice koja se nalazi ovdje, a upisi traju do petka, 17. studenog u podne!

 

Sve dodatne informacije mogu se dobiti upitom preko maila pulskafilmskatvornica@gmail.com i mobitelom 095 55 818 53.

 

Radionice Tehnički aspekti stvaranja filma realizirane su unutar projekta Filmskog kluba mladih FeKaeM kojeg financijski podržava Istarska Županija i Grad Pula

 

Biografije voditelja

 

Michele Bulešić rođen u Puli 1992. godine. Diplomirao je na Sveučilištu u Trstu studij Ekonomije, međunarodne trgovine i financijskih tržišta. Za vrijeme studija počinje producirati, snimati i montirati longboard i skate filmove. Godine 2016. na 12. Školi filma PFT-a po prvi puta postaje autor kratkometražnog filma “Gorenje”. U sklopu 10. Škole dokumentarnog filma Restart realizira niz vježbi i kratkih filmova, a završni film Kunac osvaja drugu nagradu na 54. Reviji hrvatskog filmskog stvaralaštva. U Pulskoj filmskoj tvornici član je edukacijskog tima te kao mentor snimatelj i montažer sudjeluje u brojnim radionicama. Snimatelj je i koautor dokumentarnog film ‘Knjižnica’ i kratkog igranog ‘Bazen’, te snima film ‘Hejana heja’ iz dokumentarnog ciklusa Istarske štorije, kratki igrani film ‘Prsnut’ i četvrtu sezonu ‘Medionauta’ TV emisiju o građanskom odgoju i medijskoj pismenosti. Surađuje sa Zorkom Sirotićem i Ines Pletikos na nizu projekta, te snima brojne namjenske filmove i spotove. 2022. godine snima srednjometražni igrani film “La Predstava” koji osvaja nagradu publike na 32. Danima hrvatskog filma u Zagrebu te dobiva nagradu ZTK Pula za izniman doprinos razvitku i promicanju tehničke kulture u 2022. godini.

2023. upisuje diplomski studiji Snimanja na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu.

 

 

Davor Vuković rođen je 1986. Voditelj Kluba te asistent na brojnim projektima Pulske filmske tvornice od 2010. do 2013, a s Deanom Cukonom osnivač i dugogodišnji organizator 17. izdanja AntiFa Festivala u Puli. Ima sedmogodišnje  snimateljsko, montažersko i producentsko profesionalno iskustvo u oglašivačkoj industriji te namjenskim dokumentarnim filmovima. Posebnog izdvajanja vrijedni su projekti poput „Medijsko obrazovanje je važno. MOV” kojeg Gong provodi zajedno s 10 organizacija civilnog društva i akademskih institucija te uloga lokacijskog menadžera na britanskoj seriji u BBC produkciji „SAS Rouge Heroes 2“, uz brojna produkcijska iskustva na reklamama svjetski poznatih brendova. Autor je dva kratka filma u produkciji Pulske filmske tvornice od kojih je film „Noćni leptir“ osvojio prvo mjesto na „In-video Portarol“ festivalu, a prvijenac „Balkonske misli“ prikazan je u popratnom programu Pula film festivala te na raznim festivalima kratkometražnog filma.  Kao fotograf radio je za razne news, kulturne i glazbene portale te ostvario tri samostalne izložbe – „Ljudi kao ja“, „Vlastita“ i „8/5“.