Radionice lutka animacije s Leom Vidaković


Upisi u novi ciklus radionica stop-frame lutka animacije u Klubu Pulske filmske tvornice pod mentorstvom iskusne autorice i animatorice Lee Vidaković produžuju se do petka, 22. ožujka.

Radionica ”Svijet pod povećalom” djeci viših razreda osnovnih škola ima za cilj približiti razlike između ovog našeg vidljivog i opipljivog svijeta i onog nevidljivog, “skrivenog” i apstraktnog koji je vidljiv samo pod “povećalom”. Taj svijet može biti unutrašnji svijet polaznika, potpuno izmišljeni svijet; svijet mašte, ludi svijet u kojem je sve moguće.

Polaznici će učiti o osnovama lutka animacije i osnovama izrade autorskog filma kroz stvaranje iluzije pokreta te realizirati svoj autorski film. Mentorica naglasak stavlja na slobodu izraza i imaginacije koju će oživljavati plastelinom, cut-out animacijom od papira, objektima te pikselacijom.

Na radionici “Životinje u nama” namjenjenoj srednjoškolcima i mladima, polaznici će se okušat u izradi i animaciji ‘spiritualne’ životinje. Radionica animacije pružit će polaznicima praktično usmjeravanje i iskustvo u izradi i animiranju lutaka. Polaznici će imati priliku da razrade svoje ideje počevši od prvobitnog koncepta, dizajna likova, izrade lutaka i setova, storyboarda, osnova stop animacije, pa sve do završnog djela i postprodukcije koji uključuje montažu i dizajn zvuka. Rezultat radionice bit će autorski animirani filmovi.


TERMINI RADIONICE:
– utorkom i četvrtkom od 17:00 do 19:30 sati za osnovnoškolce,
– subotom od 11:00 do 16:00 sati za srednjoškolce.

POČETAK RADIONICA

– Radionica “Svijet pod povečalom“ za osnovnoškolce počinje u petak, 22. ožujka u 17 sati

– Radionica ”Životinje u nama” za srednjoškolce i mlade počinje u subotu, 23. ožujka u 11 sati

MJESTO ODRŽAVANJA RADIONICA

Klub Pulske filmske tvornice, Stiglicheva 12, Pula (Kaštanjer, iznad Arene, pored HAK-a)NAČIN PRIJAVE
Predprijave za osnovnoškolske polaznike se obavljaju putem:

– e-maila pulskafilmskatvornica@gmail.com  s naznakom u predmetu poruke “Prijava za radionicu animacije” te imenom, prezimenom i godinom rođenja polaznika

– slanjem sms poruke s imenom, prezimenom i godinom rođenja polaznika na 098/1890060.

Finalnu prijavnicu ispunjava roditelj/skrbnik na prvom satu radionice.


Srednjoškolski polaznici i mladi prijavljuju se ispunjavanjem prijavnice na idućem linku:
https://www.pulskafilmskatvornica.hr/prijave/animacija/


VODITELJICE RADIONICA

Lea Vidaković, voditeljica radionice studirala je na odsjeku grafike pri Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu i animaciju na Volda Sveučilištu u Norveškoj. Magistrirala je audiovizualne umjetnosti na Royal Academy of Arts (KASK) u Belgiji a trenutno piše doktorat na Nanyang Technological University u Singapuru. Autorica je nekoliko animiranih filmova u tehnici lutka animacije s kojima je sudjelovala na nizu domaćih i međunarodnih filmskih festivala.

Dorotea Cerin, asistentica radionice završila je preddiplomski studij kulturalnih studija na Filozofskom fakultetu u Rijeci i diplomski studij novih medija, Odsjek animiranog filma i novih medija na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu.

http://leavidakovic.com/


Radionice su financijski podržali Zaklada Kultura Nova, Hrvatski audiovizualni centar i Grad Pula.