6. Medionauti o društvenim mrežama

U šestoj epizodi “Medionauta”, obrazovno-informativne televizijske emisije u produkciji Pulske filmske tvornice koja će na TV Novi Pula biti prikazana u nedjelju, 26. ožujka, u 18.30 sati, pulski srednjoškolci su istražili dobre i loše strane društvenih mreža. Također, ispitali su način na koji one mijenjaju naš način komunikacije i utječu na naš život. O temi govori sociolog Krešimir Krolo, a emisiju je moguće pogledati i na MAX TV-u (kanal 807) te na B NET-u (kanal S7 – 147.25MHz).

a

U istom terminu na TV Novi bit će prikazano i preostalih šest epizoda druge sezone posvećenih istraživačkom novinarstvu, neprofitnim medijima, društvenim mrežama, govoru mržnje u medijima, društvenom poduzetništvu te mladima i medijima. “Medionauti” se bave temama medijske i građanske pismenosti, a usmjereni su ka promicanju vrijednosti pluralizma, ljudskih prava i slobode medija. Teme istražuju, obrađuju i predstavljaju učenici pulske Gimnazije i Škole primijenjenih umjetnosti i dizajna Pula pod mentorstvom stručnog tima – Ivana Dobrana i Tanje Carić. U pojedinim epizodama nastoji se istražiti konkretan problem putem proučavanja zakonskih propisa, rezultata znanstvenih istraživanja, javnog mnijenja, potreba manjinskih skupina, stavova stručnjaka i uloga institucija, kao i predstavljanja udruga koje rade na unapređenju civilnog društva. Emisija je namijenjena prvenstveno djeci i mladima, ali i roditeljima, nastavnicima i široj javnosti.

a

Emisija je realizirana zahvaljujući financijskoj podršci Agencije za elektroničke medije, Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnost elektroničkih medija, Hrvatskog audiovizualnog centra, Istarske županije i Grada Pule.

a

Ivana-Nataša Turković, voditeljica odnosa s javnošću Pulske filmske tvornice