8. Production In

Pulska filmska tvornica poziva sve zainteresirane da se prijave na 8. maraton izrade kratkog  filma Production In, koji će se održati od 22. do 24. siječnja u Klubu Pulske filmske tvornice.

 

Production In je besplatna radionica namijenjena svima koji se žele okušati u izazovu stvaranja filma u tri dana – od ideje do realizacije. Desetak  autora će pod vodstvom iskusnih edukatora realizirati svoj film u vremenski ograničenom stvaralačkom procesu i dobroj atmosferi praktičnog rada.

 

Radionica se sastoji od tri dijela –  razrade ideje i scenarija, snimanja te montaže, Uvodno predavanje počinje u petak, 22. siječnja u 10 sati. Tada se razvijaju ideje i stvara se produkcijski plan snimanja i montaže vremenski prilagođen svim polaznicima. Nakon toga slijedi intenzivni rad prilagođen polaznicima. Tri su snimateljska tima te šest montaža na raspolaganju. Mentori su na prisutni 24 sata, a svaki polaznik ima maksimalno 4 sata snimanja i 8 sati montaže.

 

Prijave za Production In  otvorene su do 21 sat 21. 01. 2021. godine, a nalaze se na https://bit.ly/2LAHZKv

 

Voditelji radionica su filmski autor i pedagog Zorko Sirotić, snimatelji i montažeri Jurica Marković, Michele Bulešić i Leo Gamboc, filmska autorica i organizatorica Sanda Letonja-Marjanović te producent i filmski pedagog Marko Zdravković-Kunac.

 

Partneri 8. Production In-a su Medvid Produkcija, Kinoklub Zagreb i Hrvatski filmski savez, a financijski ga podupiru Zaklada Kultura nova i Hrvatski audiovizualni centar.