PREDSTAVLJANJE 16.ŠKOLE FILMA I KRITIČKO REŠETO U PFT-u

Premijera filmova nastalih u sklopu 16. Škole filma ‘Pulska filmska tvornica’ te Kritičko rešeto s redateljem i filmskim pedagogom Zorkom Sirotićem održat će se u Klubu Pulske filmske tvornice, ali i online u  srijedu, 30. prosinca u 19 sati.

Uz stručno vodstvo mentora radionice Katarine Radetić, Lea Gamboca, Sande Letonje-Marjanović i Marka Zdravković-Kunca realizirano je pet kratkih filmova: igrani filmovi Cijena prijateljstva Iris Bijuk, Oteta djevojčica Ane Burić i Sutra Nina Paulina te dokumentarni Von Trapp i ja Olivere Jović i Ispod PuleJadranke Mitrović.

Projekciji će uslijediti Kritičko rešeto, čiji će gost ovoga puta biti redatelj i filmski pedagog Zorko Sirotić. On će analizirati i komentirati filmove polaznika te im pružiti smjernice za eventualne dorade.

 

Premijerno će se prikazati i ‘rešetirati’ i dva eksperimentalna filma koja su nastala na predhodnim Školama filma Pulske filmske tvornice, a finalizirani su za vrijeme lockdowna: Proglas koji potpisuju Ivana-Nataša Turković i Boris Vincek te  Naplavine Silvija Belušića.

 

16. Škola filma počela je u svibnju, a ovogodišnji polaznici su svih životnih dobi: od osnovnoškolaca do umirovljenika. Kao i do sada ona se sastoji od razrade ideje i scenarija, snimanja te montaže. Polaznici na njoj stvaraju kratke dokumentarne, igrane i eksperimentalne filmove s time da na raspolaganju imaju svu logističku i tehničku podršku. Filmovi, nekim polaznicima prvijenci, razvijali su se ne samo putem individualnog mentorstva već i na zajedničkim sastancima.

Pulska filmska tvornica organizira ovogodišnju školu u partnerstvu s MedVid produkcijom, a uz financijsku pomoć Grada Pule, Hrvatskog audiovizualnog centra i Zaklade Kultura nova.

——————-

Svi koji žele prisustvovati projekciji uživo, mole se da se jave na klub.pft@gmail.com kako bi zbog ograničenog broja mjesta najavili svoj dolazak na vrijeme.

Ostale koji događaju žele prisustvovati online, mogu to učiniti putem linka (Zoom):

Meeting ID: 856 8343 6784
Passcode: 779510