Amir Alagić, Elvis Lenić i Audio Remains na 45. reviji hrvatskog filmskog stvaralaštva

Ocjenjivački sud 45. revije hrvatskog filmskog stvaralaštva, koja će se u organizaciji Hrvatskog filmskog saveza i Pulske filmske tvornice u Puli održati od 22. do 24. studenog, od pristiglih je 119 radova odabrao 36 filmova koji su uvršteni u konkurenciju. Iz produkcije Pulske filmske tvornice u konkurenciju je ušao igrani film Amira Alagića „Poigravanje ili pokvareni bojler“, koji je nastao na 8. ljetnoj radionici izrade filma „Pulska filmska tvornica 2012.“.  Uz njega, u konkurenciju su još uvršteni video spot pulske grupe Audio Remains za pjesmu „Cool Weather Song“ te eksperimentalni film „Ethan“ Elvisa Lenića u produkciji Šikuti Machina.

Ocjenjivački sud koji će na Reviji podijeliti nagrade najboljima sačinjavaju redatelji Igor Bezinović i Ana Hušman, redatelj i montažer Damir Čučić, redatelj i direktor fotografije Silvestar Kolbas te dramaturginja Jasna Žmak.

Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva jedna je od najstarijih smotri neprofesijskog filma na kojoj se jedanput godišnje okupljaju autori, teoretičari, predstavnici filmskih organizacija i ostali zaljubljenici u sedmu umjetnost koji sa zanimanjem prate nova stremljenja u različitim žanrovima hrvatske filmske produkcije. Ona pruža priliku pojedincima neprofesionalcima, studentima umjetničkih škola i akademija, te prvenstveno kino klubovima i njihovim članovima da pokažu što su stvarali prethodnu godinu i razmjene iskustva. Na taj način daje ne samo uvid u situaciju u neprofesijskom filmu već i smjernice za njegov daljnji razvoj. Nagrade su pokazatelji „snage“ pojedinih autora, kino klubova ili akademija, a dodjeljuju se prema pravilima UNICA-e, svjetske organizacije neprofesijskih filmskih udruga.