Autori u gostima: Sunčica Fradelić i Vedran Šuvar

U Klubu Pulske filmske tvornice predstavit će ovaj četvrtak, 27. travnja s početkom u 20 sati filmske autore, pedagoge, producente i mentore drugog modula 18. Škole filma: Sunčicu Fradelić i Vedrana Šuvara.

 

Autorska večer sjajan je uvod u drugi modul 18. Škole filma koji će se održati od 28. do 30. travnja. Zainteresirani se mogu upoznati s mentorima s kojim će odabrani polaznici  ideju, log line, sinopsis, scenariji i redateljski koncept ovisno o prirodi projekta, a nakon toga slijedi izrada produkcijskog plana.

 

Filmski entuzijasti i autori bez obzira na prvi modul 18. Škole filma još se mogu prijaviti na drugi modul putem prijavnice koja se nalazi ovdje do četvrtka, 27. travnja do 23 sata.

 

 

Sunčica Fradelić magistrica je umjetnosti a bila je i dugogodišnja suradnica UMAS-a u Splitu te predsjednica Kino kluba Split.  Bila je glavna suradnica Beli Tarru na pokretanju i razvoju film.factory programa u Sarajevu te je radila na brojnim amaterskim i profesionalnim produkcijama, koprodukcijama i projektima, radionicama i edukativnim programima.

 

Vedran Šuvar snimanjem filmova bavi se od 2001. godine. Uz autorski rad u Kinoklubu Zagreb od 2004. do 2006. obavlja i funkciju tehničkog tajnika, a u godinama koje slijede preuzima i mjesto direktora produkcije, potom člana izvršnog odbora, dopredsjednika, da bi od 2012. do 2018. bio i predsjednik Kinoluba Zagreb. Autor je Manifesta amaterskog filma, a osim kao producent, djeluje i kao scenarist, snimatelj, montažer i redatelj.

 

Razgovor s gostima o njihovom filmskom stvaralaštvu, pogledanim filmovima, oblicima i mogućnostima filmske edukacije te o njihovom djelovanju unutar Kinokluba Split i Kinokluba Zagreb voditi će filmska autorica i producentica Sanda Letonja-Marjanović.

 

 

Program

 

Prikazat će se odabir kratkometražnih filmova od kojih je većina nastala u sklopu dva izdanja radionice ‘Svi su nam gradovi jednaki’ održanih u Beogradu 2018. i Splitu 2021. godine. Riječ o rezidencijalnom tipu radionica gdje su skupine autora boravile u gradu domaćina te proizvodile vlastite filmove.

 

Siniša Dugonjić: Red in a City, 5 min

Vedran Šuvar: Prijelaz, 10 min

Sunčica Ana Veldić: Stanari, 7 min

Sunčica Fradelić: Fragmenti, 5 min

Iva Gavrilović: Ovčice, 5 min

Marija Kovačina: Dogs, moon river and Baudelaire, 4 min

Miro Manojlović: Charlie, volim te, 5 min

Tomislav Šoban: Kako je Iva otišla 16. rujna 2016., 17 min

 

__

 

Program Kluba Pulske filmske tvornice financijski podržavaju Grad Pula, Hrvatski audiovizualni centar i Zaklada Kultura nova.

 

__

 

Partneri 18. Škole filma su MedVid produkcija i Hrvatski filmski savez.

__

 

18. Škola filma Pulske filmske tvornice organizirana je uz financijsku pomoć Grada Pule, Hrvatskog audiovizualnog centra te Zaklade Kultura nova.