Balkanski putopis Running with the refugees

Ovoga četvrtka, 11. veljače s početkom u 20 sati u Klubu Pulske filmske tvornice predstaviti ćemo dokumentarni putopis po Balkanu Running with the Refugees autora Matije Hajdarhodžića, Kaje Šišmanović i Raifa Šehića.

 

 

Večer će se održati uživo i putem Zoom-a, a razgovor s autorima moderirati će Marko Zdravković-Kunac.

https://bit.ly/3rztvK4

Meeting ID: 861 9706 2811

 

 

Dokumentarni putopis Running with the Refugees nastao tijekom ljeta 2015. godine, na samom početku izbjegličke krize. Kaja, Matija i Raif krenuli su iz Sarajeva do Thessalonikija s ciljem pronalaska izbjegličkih skupina kojima bi se pridružili na putovanju prema Zagrebu i Schengenskoj granici. Putem su intervjuirali stanovnike zemalja kroz koje su prolazili, bilježeći njihova mišljenja o izbjeglicama, ali i načine života na tim prostorima.

 

Putopis se može pogledati na kanalu Hayshish produkcije Future Yugoslavia specijalizirom za različite autorske dokumentarne, granično – dokumentarne i nedokumentarne TV serije i emisije. Pored Running with the Refugees uskoro će se moći pogledati i drugi serijal  – Iz Medike.

 

 

„Ime Future Yugoslavia otvara jedan novi, paradoksalni prostor, ukazuje na budućnost prošlosti i zaokružuje sferu kulture i naroda koji stvaraju na zajedničkim temeljima. Future Yugoslavia je oaza avanturizma, uživancije i strave za sve jugonostalgičare i obične nostalgičare, za sve one koji naginju rubnom sadržaju, za sve hejtere dobra srca, uopće za sve one kojima je dosadno, koji nemaju skateboard a čini im se da je smrt nekako moguće izbjeći, za ljubitelje pretjerivanja i oskudice, za one kojima je magični realizam jednostavno realizam, za ljude koji ne vole ljude, ali vole susjede!“

 

Hayshish produkcija

 

 

 

 

 

Program:

 

  1. epizoda: Introduction, 10’55’
  2. epizoda: Goodbye Sarajevo, 15’31
  3. epizoda: From Podgorica to Tirana, 19’33

 

 

Režija: Kaja Šišmanović

Scenarij: Matija Hajdarhodžić

Kamera: Matija Hajdarhodžić, Raif Šehić, Kaja Šišmanović
Montaža: Kaja Šišmanović i Matija Hajdarhodžić

 

 

 

O autorima:

 

Kaja Šišmanović

Rođena je 1994. u Zagrebu. Završila je preddiplomski studij Filmske i TV režije na ADU. Njezin dokumentarac ‘Kak’ je doma?’, nastao na radionici dokumentarnog filma Slobodna Zona Junior 2012. osvojio je Posebna priznanja žirija festivala ZagrebDox i Liburnia Film Festival i Grand Prix Four River Film Festivala.

 

Matija Hajdarhodžić

Rođen u Zagrebu 1984. Kroz život se najviše bavio slikarstvom i proznom književnosti, ali posljednjih godina intenzivno stvara kao scenarist.

 

Raif Šehić

Rođen 1994. u Kladnju, živi u Olovu. Već šest godina u Sarajevu radi kao konobar. Voli putovati i avanture, ali je zbog posla morao malo umanjiti. Nada se da će jednog dana ponovno početi putovati…

 


 

Ulaz na projekciju je besplatan.

Svi koji žele prisustvovati projekcijama uživo, mole se da se jave na klub.pft@gmail.com kako bi zbog ograničenog broja mjesta najavili svoj dolazak na vrijeme.

 

Ostali koji događaju žele prisustvovati online, mogu to učiniti putem Zoom linka:

https://bit.ly/3rztvK4

Meeting ID: 861 9706 2811

 

 

Klub Pulske filmske tvornice financijski podupiru Grad PulaZaklada Kultura nova i Hrvatski audiovizualni centar.