Besplatna trodnevna Radionica razvoja ideje i scenarija Igora Bezinovića

BRZINOVIĆ

Klub Pulske filmske tvornice ugostit će ovoga tjedna filmskog pedagoga i redatelja Igora Bezinovića, koji će u četvrtak, 23. siječnja, s početkom u 20 sati govoriti o sličnostima i razlikama stvaranja filmova u profesionalnom i amaterskom kontekstu te će na nizu primjera uspoređivati rad na svojim filmovima prikazivanim na raznim festivalima („Blokada“, „Susret“, „Goli sati“…) s radom na kratkim amaterskim videima.

Uslijedit će besplatna trodnevna Radionica razvoja ideje i scenarija u sklopu zimskog ciklusa produkcije Pulske filmske tvornice, koja će omogućiti desetorici polaznika upoznavanje s važnosti odabira i oblikovanjem ideje, osnovnim principima za uspješno strukturiranje filmskog sinopsisa kao temeljnog sredstva za izražavanje i razvijanje filmske ideje te osnovnim načelima pisanja scenarija, njegovim težištima, problemima i kvalitetnoj razradi. Radionica će se održati u petak od 17 do 21 sat te u subotu i nedjelju od 10 do 14 sati i od 17 do 21 sat. Zainteresirani se mogu prijaviti putem maila pulskafilmskatvornica@gmail.com do četvrtka.

Igor Bezinović je rođen u Rijeci 1983. godine. Diplomirao je filozofiju i sociologiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu i Filmsku i TV režiju na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Filmom se bavi profesionalno i amaterski. Režirao je desetak kratkih filmova i dugometražni dokumentarac „Blokada“. Fragmente o svakodnevici i metafizici objavljuje na Tumblr blogu Lavandin.