Predstavljanje nezavisnih autora: Marko Jovanović i Saša Bestulić

opstipacija

Ljubav prema kratkom filmu spojila je 2010. dvojicu pulskih umjetnika – glazbenika Marka Jovanovića i histriona Sašu Bestulića, čiji ćemo zajednički rad predstaviti u Klubu Pulske filmske tvornice ovoga četvrtka, 12. prosinca, s početkom u 20 sati.

Od 2010. pa do danas Jovanović i Bestulić snimili su deset igranih i dokumentarnih filmova, a u Klubu ćemo ih pogledati pet: „Tri minute za Rojc“, „Volim ja nogomet, ali…“, „Kako snimiti film“, „Furtum (Krađa)“ i „Opstipaciju“. Svima njima zajedničko je to što nakon svakog snimanja autori ne bi pričali po tri mjeseca, objasnio je Bestulić, koji će u sklopu večeri održati nastup sa svojim bendom Franko Pušac.

Po završetku programa razgovor o filmovima povest će novinar Boris Vincek.

Marko Jovanović je rođen u Puli 1978. Diplomirao je na Odjelu za glazbu, Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, smjer profesor Glazbene kulture, a bavi se kompozicijom, orkestracijom i radom u vlastitom studiju. Režirao je, producirao i montirao jedan profesionalni i deset amaterskih filmova za koje je ujedno komponirao glazbu.

Saša Bestulić se svim silama želi baviti filmom i to će kad tad postići. Potom će biti najbolji glumac u Hrvatskoj. Bestulić je rođen u Puli 1970., a za više informacija o njegovo životu pogledajte film „Saša“ Puljanke Vanje Zaimović.

 

PROGRAM PROJEKCIJE:

 

Tri minute za Rojc, dokumentarni, 2′ 59”, 2010

Homage voljenom Rojcu.

Volim ja nogomet, ali…, igrani, 15′, 2011

Naša svakodnevnica je puna fanatizma, ali uvjek postoji i ono drugo. Film dočarava društvo kroz obrnutu prizmu.

Kako snimiti film, igrani, 17′ 53”, 2012

Gotovo svi se susrećemo s financijskim problemima zbog kojih se naša svakodnevnica svodi na preživljavanje. U tom vrtlogu pitamo se: Kako snimiti film?

Glumi: Sead Gavranović – Gale

Furtum (Krađa), igrani, 16′ 07”, 2010

Jedan intervju možda neće promjeniti svijet, ali nas sigurno hoće.

Opstipacija, igrani, 25′ 42”, 2010

Ponekad nečiji problemi koji kod nas izazivaju podsmjeh drugima predstavljaju pitanje života ili smrti. Dopuštajući sebi da budemo predmetom podsmjeha snimili smo ovaj film.

Montaža, režija i glazba: Marko Jovanović

Snimatelj: Saša Bestulić