Dvodjelno predavanje Deana Cukona “Uvod u nove medijske kulture”

dean cukon

Razvoj, osnovni pojmovi i problematika novih medija bit će tema dvodjelnog predavanja „Uvod u nove medijske kulture“ , kojega će u Klubu Pulske filmske tvornice 9. i 16. listopada s početkom u 13.30 sati održati kulturolog Dean Cukon.

Na sažet i zanimljiv način on će objasniti ulogu medija u odnosu na zajednicu i društvo te upoznati prisutne s različitim filozofskim i kulturalnim stajalištima zahvaljujući kojima će lakše razumjeti medije. Također, uputiti će ih u značenje „novih medijskih kultura“ te im približiti prakse koje ih utjelovljuju i tvore nezavisnu kulturu.

Cukon će posjetiteljima objasniti osnovne kulturološke pojmove koji omogućavaju širi i kritičniji pogled na svijet medijske umjetnosti, kao i detektiranje pozitivnih i negativnih strana razvoja tehnologije u oblasti medijske umjetnosti. Posjetitelji će dobiti uvid u polje nezavisne kulture i dostignuća koja se dešavaju i stalno promišljaju unutar civilnog sektora, a s ciljem da ih se odmakne od linearnog prepričavanja povijesti medija te dublje uputi u tematiku.