Klubodromom u novu sezonu Kluba Pulske filmske tvornice

danijel šuljić - slika crtani

Klub Pulske filmske tvornice ponovo otvara vrata!

Nova sezona počet će u subotu, 5. listopada, u 20 sati Klubodromom, odnosno pregledom mjesečnog programa za listopad na kojemu su prezentacija video družine Kismet grupa i Kinokluba Zagreb, Retrospektiva Daniela Šuljića, promocija 9. Ljetne radionice izrade filma “Pulska filmska tvornica 2013.”, premijera dokumentarnog filma „Melting Street” Ivane Hrelja te dvodjelno predavanje Deana Cukona o novim medijskim kulturama.

Tako će na prvom Klubodromu Marko Radolović osobno predstaviti Kismet grupu uz projekciju prve episode njihovog KGB serijala, dok će Daniel Šuljić putem videolinka komentirati svoj prvi animirani film “Evening Star” (1993). S 9. Ljetne radionice izrade filma „Pulska filmska tvornica 2013.“, koja će 24. listopada gostovati u Kinu Valli, pogledat ćemo film Ive Lipanovića “Profesor Mate Asparagus u gradu”. Naposljetku, filmom „Komba“ Tina Žanića (2011) bit će predstavljena produkcija Kinokluba Zagreb.

Prisutnima će se obratiti i Dean Cukon, koji će u Klubu održati dvodjelno predavanje o razvoju, osnovnim pojmovima i problematici novih medija, te redateljica Ivana Hrelja. Ona će se osvrnuti na dokumentarac “Melting Street” (2013) koji je nastao u produkciji Pulske filmske tvornice, a bit će premijerno prikazan 26. listopada u MMC-u LUKA.

Po završetku projekcija i prezentacija bit će organiziran tulum uz glazbeni odabir legendarnog DJ Vitez de Horney-a.

Program Kluba financijski podržavaju Grad Pula, Istarska županija i Hrvatski audiovizualni centar.

Pulska filmska tvornica je korisnica Institucionalne podrške za stabilizaciju i/ili razvoj udruge Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva.