Filmska izražajna sredstva u Klubu PFT-a

Predavanjem otvorenim za javnost Marka Zdravković-Kunca o osnovama filmske režije – Filmskim izražajnim sredstvima u petak 25. listopada u 18 sati nastavlja se 15. škola filma.

Prošli petak je Tomislav Šoban održao predavanje o umjeću scenaristike te je uslijedio vikend praktikum na kojem su polaznici 15. Škole filma razvijali svoje filmske ideje i sinopsise.

Nakon predavanja ovog petka slijedi praktikum na kojem će polaznici u sklopu predprodukcije učiti o svim fazama izrade filma te pripremati tehničke i logističke preduvjete za snimanje svojih filmova.

Time završava prvi dio 15. Škole filma, a svaki polaznik imati će svoj log line, sinopsis, redateljski treatment te predprodukcijski plan ili točnije, biti će spreman za drugi dio Škole – produkciju. .

Škola se nastavlja u subotu 02. studenog, a trajati će do četvrtka 14. studenog. Raditi će se u jutarnjim i popodnevnim terminima, u skladu sa drugim obavezama polaznika. U navedenom periodu dvije ekipe predavača voditi će do četrnaest polaznika kroz snimanje i montiranje te obradu slike i zvuka. Svaki polaznik će realizirati svoj kratki film.

Zainteresirani se još mogu uključiti u 15. Školu filma ispunjavanjem prijavnice koja se nalazi ovdje te obavezno navesti ideju za film ili napisati kratki sinopsis, odnosno nekoliko rečenica o priči koju namjeravaju snimiti.

Pulska filmska tvornica organizira Školu u suradnji s Kinoklubom Zagreb i Hrvatskim filmskim savezom, a uz financijsku pomoć Zaklade Kultura nova, Hrvatskog audiovizualnog centra, Društva hrvatskih filmskih redatelja te Grada Pule.
 

Dodatne informacije moguće je dobiti putem maila pulskafilmskatvornica@gmail.com i broja mobitela 095 55 818 53.


Marko Zdravković-Kunac studirao je filozofiju i kulturu religija pri Filozofskom fakultetu družbe Isusove u Zagrebu. Kasnih 90′ koordinira i vodi programa Autonomne tvornice kulture Attack, osniva Festival Alternativnog Kazališnog Izričaja (FAKI) te je jedan od osnivača i prvi predsjednik Fantastično dobre institucije – Fade In. Kao producent i novinar Fade In-a realizirao je preko 150 reportaža za HRT-ovu emisiju „Dobro Jutro, Hrvatska“, producirao je TV-serijal „Treći sektor“ , koproducirao s udrugom B.a.B.e. dokumentarni film „Iskrivljeni odrazi“ Tatjane Božić te niz kratkih promotivnih filmova. Također, radio je kao profesionalni montažer u raznim studijima te na lokalnim i državnim televizijama. Godine 2004. je osmislio i pokrenuo Pulsku filmsku tvornicu unutar koje je do sada vodio više od 30 različitih radionica i producirao preko stotinjak filmova.