Gledaonica na Grabriku: Pulska filmska tvornica

Ove srijede, 17. siječnja u 19 sati u Centru za mlade Grabrik Kino klub Karlovac ugostit će Pulsku filmsku tvornicu te će se prikazati osam kratkometražnih filmova nastalih u sklopu radioničarskih produkcija – Školi filma i Maratonu izrade kratkog filma Production in.

 

 

Prije projekcije s voditeljem Pulske filmske tvornice Markom Zdravković-Kuncem o nastanku udruge, radioničarskoj produkciji te odabranim filmovima razgovarat će Lucija Ćeškić, filmska edukatorica i organizatorica pri Kinoklubu Karlovac

 

Program

 

Zlatko Pančić: Mladi i usmjereni, dokumentarni, 2004., 7 minuta

Vjekoslav Gašparović: Čistina, dokumentarni, 2010., 11 minuta

Katarina Radetić: Čovjek u boji, igrani, 2011, 5 minuta

Davor Ivić: Moja filmska ideja, igrani, 2019., 4 minuta

Ivana-Nataša Turković i Boris Vincek: Proglas, hibridni, 2020., 5 minuta

Silvio Belušić: Čovjek koji je pao s Arene, dokumentarni, 2021., 6 minuta

Igor Zenzerović: Prsnut, igrani, 2021., 4 minute

Erik Jelčić: Povijest se nije dogodila, eksperimentalni, 2023., 7 minuta

 

__

 

Kinoklub Karlovac je udruga mladih koja se bavi audiovizualnom djelatnošću te promiče filmsku i video kulturu te srodne umjetnosti. Svojevrsni smisao i strategija djelovanja udruge osmišljeni su najvećim dijelom idejama samih učenika-članova, pri čemu se uloga voditelja svodi na pomoć pri njihovom formuliranju. Primarna djelatnost Kinokluba je rad na vlastitim, autorskim uradcima kao i suradnja s uspješnim lokalnim poslovnim subjektima, karlovačkim udrugama i drugim partnerima upravo u području audiovizualnog stvaralaštva. U okviru edukativne djelatnosti svake godine se održava tečaj filmske umjetnosti za nove članove, koji pruža svu teorijsku, tehničku i organizacijsko-logističku potporu potrebnu filmskim početnicima za daljnji, samostalan rad na vlastitom filmu.

 

Kinoklub je i s Hrvatskom filmskim savezom suorganizator Filmske revije mladeži i Four River Film Festivala, nacionalne, odnosno međunarodne manifestacije posvećene srednjoškolskom filmu te Karlovačkog riječnog kina, jedinstvenog open air kina na obali rijeke Korane.

 

Također organizira Međunarodni festival kratkog eksperimentalnog i hibridnog filma FUSE – Film Under Severe Experiment.