Prijave na 14. Production in – Pazin

Pulska filmska tvornica poziva sve zainteresirane da se prijave na 14. maraton izrade kratkog filma Production in, koji će se održati od 12. do 14. siječnja 2024. u Spomen domu Pazin.

 

Production in je besplatna radionica namijenjena svima koji se žele okušati u izazovu stvaranja filma u tri dana – od ideje do realizacije. Devet autora/ica će pod vodstvom iskusnih edukatora realizirati svoj film u vremenski ograničenom stvaralačkom procesu i dobroj atmosferi praktičnog rada.

 

Radionica se sastoji od tri dijela –  razrade ideje i scenarija, snimanja te montaže. Uvodno predavanje počinje u petak, 12. siječnja u 12 sati. Tada se razvijaju ideje i stvara se produkcijski plan snimanja i montaže vremenski prilagođen svim polaznicima. Nakon toga slijedi intenzivni rad prilagođen polaznicima. Tri su snimateljska tima te šest montaža na raspolaganju. Mentori su na prisutni 24 sata, a svaki polaznik ima maksimalno 4 sata snimanja i 8 sati montaže.

 

 

Prijave za Production in otvorene su do četvrtka, 11. siječnja do ponoći, a  prijavnica se nalazi na bit.ly/14PazinPi

 

Voditelji 14. Pi-a su su filmski autor i pedagog Zorko Sirotić, filmski autori i snimatelji Mario Papić i Alen Stanković, snimatelj i montažer Davor Vuković, , filmska autorica i organizatorica Sanda Letonja-Marjanović te producent i filmski pedagog Marko Zdravković-Kunac.

 

6. Production in održao se u Pazinu od 16. do 19. svibnja 2019. i rezultirao je sa šest filmskih ostvarenja. Također se i 3. Production in održao u Pazinu od 21. do 23. listopada 2016. na kojem je producirano osam kratkih filmova.

 

14. Production in održat će se u sklopu projekta Production in – Istarska turneja.

__

 

Partneri 14. Production In-a su Istarska kulturna agencija, Pučko otvoreno učilište Pazin, MedVid produkcija i Hrvatski filmski savez.

__

 

14. Production in financijski podupiru Istarska županija, Hrvatski audiovizualni centar, Grad Pula i Zaklada Kultura nova.