Gonzo: Život i djelo dr. Huntera S. Thompsona

Ovog četvrtka, 19. prosinca u 20 sati u Klubu Pulske filmske tvornice (Stiglicheva 12) na programu je projekcija dokumentarnog filma Gonzo: Život i djelo dr. Huntera S. Thompsona, biografije sulude mitske američke figure, novinara i ekscentrika čiju režiju potpisuje Alex Gibney.

 

Moderator večeri je novinar i filmofil Zoran Angeleski, a ulaz je besplatan.

 

Filmska biografija osnivača ‘Gonzo’ novinarstva prepuna je arhivskih snimaka, javnih nastupa i svjedočenja kolega suradnika i intimusa. Čovjek koji je istovremeno vozio s Hells Angelsima, časkao s Nixonom, umalo pobijedio na izborima za šerifa i sve to zapisao za magazin Rolling Stone koji se upravo zbog sjajnih, drogom i alkoholom natpoljenih reportaža, prodavao bolje nego ikad. Redatelj je znano ime s Oskarom u rukama (Taxi to the Dark Side), a narator – Johnny Depp.

 

Alex Gibney je američki redatelj i producent dokumentarnih filmova. Njegovi radovi kao redatelj uključuju: Enron: The Smartest Guys in the Room (2005) (nominiran za Oskara), The Human Behavior Experiments (2006), Jimi Hendrix and the Blues (2001), i Taxi to the Dark Side (2007), koji je fokusiran na vozača taksija u Afganistanu koji je mučen i pogubljen u zračnoj bazi Agram, 2002. godine. Taxi to the Dark Side je osvojio Oskara za najbolji dokumentarni film.

 

Gonzo: Život i djelo dr. Huntera S. Thompsona (SAD, 2008., 119 ‘)

Redatelj: Alex Gibney

Scenaristi: Alex Gibney, Hunter S. Thompson
Producenti: Alex Gibney, Graydon Carter, Jason Kliot, Joana Vicente, Eva Orner, Alison Ellwood
Direktor fotografije: Maryse Alberti
Montaža: Alison Ellwood
Glazba: David Schwartz

 

 

Klub Pulske filmske tvornice financijski podržavaju Zaklada Kultura nova, Grad Pula i Hrvatski audiovizualni centar.