Još dva dana za prijave na 11. školu filma!

15.02.2014.Radionica Kristian Burlovic,kamera - FOTO BASSO

 

Pulska filmska tvornica poziva sve osobe zainteresirane za izradu igranog, dokumentarnog ili eksperimentalnog filma da se prijave na 11. Školu filma „Pulska filmska tvornica 2015“. Prijave su otvorene do 21. listopada, a Škola će početi 23. listopada Radionicom dokumentarnog filma redateljice, autorice i producentice Ines Pletikos i Radionicom igranog filma redatelja i autora Andreja Korovljeva. Tjedan dana kasnije, odnosno 30. listopada, bit će održana i Radionica eksperimentalnog filma koju će voditi redatelj, autor, montažer i producent Damir Čučić. Na radionicama će polaznici razvijati ideju i scenarij za film koji će naknadno zaživjeti na velikom platnu.

 

Radionice igranog i dokumentarnog filma trajat će pet dana, a Radionica eksperimentalnog filma tri dana. Prvi susreti bit će održani navedenih datuma u 18 sati u Klubu Pulske filmske tvornice, Stiglicheva 12. Tijekom vikenda polaznici će intenzivno raditi s voditeljima u jutarnjem i popodnevnom terminu, dok će satnice održavanja tijekom posljednja dva dana biti definirane u dogovoru s polaznicima.

 

Na temelju pristiglih prijavnica voditelji će odabrati pet polaznika s kojima će razvijati scenarije i čiji će rad pratiti do dovršetka filmova. Škola će trajati četiri mjeseca, a nakon razvoja ideje i scenarija bit će održane trodnevne teorijske i praktične radionice snimanja i montaže. One će biti uvod u samo snimanje i montiranje filmova polaznika kojima će pružiti temeljno znanje za kvalitetnu realizaciju njihovih radova.

 

Prijavnicu možete pronaći ovdje (http://www.pulskafilmskatvornica.hr/prijave/prijava-na-11-skolu-filma/), a sve dodatne informacije moguće je dobiti putem broja mobitela 095 55 818 53 ili maila pulskafilmskatvornica@gmail.com. Kotizacija za kompletnu edukaciju iznosi simboličnih 300 kuna.

 

11. Škola filma „Pulska filmska tvornica 2015“ se nastavlja na dosadašnju Ljetnu radionicu izrade filma koja nakon desetogodišnjeg rada mijenja koncept u cilju postizanja kvalitetnog obrazovanja i produkcije pulskih umjetničkih snaga.

 

Financijsku potporu za održavanje 11. Škole filma pruža Hrvatski audiovizualni centar, dok su partneri škole Hrvatski filmski savez i MedVid produkcija d.o.o.

 

O VODITELJIMA:

 

Ines Pletikos je rođena u Puli 1963. godine. Studirala je na Filozofskom fakultetu u Zagrebu i na Laboratoriju Cinema Televisivo u Rimu (pod mentorskom palicom utemeljitelja njemačkog Novog vala J. M. Straubba). Asistirala je na brojnim talijanskim setovima, dok posljednjih 20-tak godina živi u Hrvatskoj. Pretežno se bavi dokumentarnim filmom i to kao redateljica, autorica i producentica. Njezin posljednji film „Kako smo ušli u Europu – slučaj SexA“  pobijedio je 2013. na DORF-u. Među realiziranim naslovima izdvajamo proslavljeni dugometražni film „Kad Miki kaže da se boji – tko su junaci Johnnyijevih pjesama“ iz 2004.

 

Andrej Korovljev je rođen u Puli 1970. godine. Po završetku srednje škole studirao je strojarstvo u Zagrebu. Godine 1995. odlazi u London, gdje studira filmsku režiju na Westminsterskom sveučilištu. Po povratku u Hrvatsku započinje profesionalnu karijeru. Režirao je nekoliko kratkih filmova, dokumentaraca, TV-emisija i glazbenih video spotova. Godine 1999. režirao je dokumentarac „Una Storia Polesana“ o pulskim marginalcima. Iduće godine dovršava „Godine hrđe“, dokumentarac koji je osvojio Nagradu za najbolji dokumentarni film, Nagradu Jelena Rajković za najboljeg mladog redatelja i Nagradu za najbolju montažu na Danima hrvatskog filma 2000-te. Što se tiče komercijalnog rada najviše snima TV reklame za domaće korporacije i inozemne naručitelje. Njegove reklame, dokumentarni filmovi i glazbeni video spotovi dobili su brojne hrvatske i međunarodne nagrade.

 

Damir Čučić (1972, Brežice, Slovenija) se počeo baviti audiovizualnim djelatnostima 1989. u filmskoj autorskoj grupi Enthusia Planck. Tijekom protekla dva desetljeća razvijao se ponajprije kao filmski redatelj i montažer te kao scenarist i producent. Djeluje na područjima eksperimentalnog, dokumentarnog i igranog filma. Autor je ukupno 40 dokumentarnih, eksperimentalnih filmova i kratkometražnih igranih filmova (Četvrta smjena, Bića sa slika, Zaboravljeni, La Strada, Stolac za ljuljanje, Arabeska…). Dobitnik je brojnih domaćih i međunarodnih filmskih nagrada. Njegovi filmovi prikazani su na festivalima u četrdesetak zemalja s gotovo svih kontinenata i u programima niza europskih javnih televizija. Njegov dugometražni igrani prvijenac „Pismo ćaći“ osvojio je Veliku zlatnu arenu na 59. Festivalu igranog filma u Puli 2012. godine, dok je Čučić nagrađen za najbolju montažu te nagradom Breza za najboljeg debitanta. Dokumentarni film „Mitch – dnevnik jednog šizofreničara“ nagrađen je na međunarodnom festival dokumentarnog filma FID Marseille, a uz to je prikazan na prestižnim Sarajevo Film Festivalu i DokuFestu u Prizrenu. „Rakijaški dnevnik“ mu je četrdeseta filmska režija.

 

Ivana-Nataša Turković, voditeljica odnosa s javnošću Pulske filmske tvornice