Klubodrom: „Mafija“ M. Radolovića

Mafija - plakat

 

Posljednji dio BIS trilogije, dugometražnu crnu komediju „Mafija (Maf i ja)“ Marka Radolovića, prikazat ćemo u Klubu Pulske filmske tvornice u sklopu programa Klubodrom ovoga četvrtka, 22. listopada, s početkom u 20 sati. Gosti večeri bit će redatelj i ekipa koja je na volonterskoj osnovi sudjelovala na izradi filma, a ulaz na projekciju je slobodan.

 

“Mafija” zatvara trilogiju započetu kratkometražnim radovima “Tapija” i “Džapija (Giap i ja)”, s time da je u prvom Radolovićevom dugometražnom filmu produkcija razrađenija, a oprema polu-profesionalna. U njemu se trojica prijatelja namjeravaju brzo obogatiti unatoč ekonomskoj krizi. Kada doznaju da se lokalni kriminalac vratio i da planira veliku investiciju odluče pokrasti ga i nestati iz države. Međutim, nisu jedini koji si žele omastiti brk prljavim novcem. Premijera filma je održana prošloga svibnja u Kinu Valli, dok je naknadno on prikazan u Klubu Uljanik te na Kastav Film Festivalu.

 

Marko Radolović je rođen u Rijeci 1988. godine. Osnovnu i srednju školu je završio u Puli, a studij sociologije u Zagrebu. Trenutno radi kao pripravnik u konzultantskoj firmi. Član je grupe Limunova pita, dok se filmom amaterski bavi od 2010. Osim na “Tapiji” (2010), “Džapiji” i „Mafiji“ sudjelovao je i u realizaciji deset epizoda KGB serijala.

 

MARKO RADOLOVIĆ: MAFIJA (MAF I JA), crna komedija, 2015, 85′

Scenarist i montažer: Marko Radolović

Producent: Damir Lampe’

Izvršni producent: Goran Braković

Glume: Davor Rakić, Martina Mikić, Damir Lampe’, Uroš Milenković, Marko Radolović, Josip Radošević, Marino Cukon, Melisa Kamenčić, Teodor Tiani, Fran Vozila, Ivan Dugina, Vanja Balen, Boris Vrban, Ivan Macan

 

Ivana-Nataša Turković, voditeljica Klubodroma PFT-a