Klubodrom: Danilo-Lola Ilić “Memoari slomljenog uma”

memoari_slomljenog_uma

 

Siječanjski program Klubodroma Pulske filmske tvornice nastavlja se ovoga četvrtka, 14. siječnja, hrvatskom premijerom dugometražnog igranog filma „Memoari slomljenog uma“ Danila-Lole Ilića, koji će u Klubu PFT-a biti prikazan s početkom u 19 sati. Gosti večeri bit će Danilo-Lola Ilić, Nives Galić i Anna Gaspotić, dok će moderatorica biti Ivana-Nataša Turković. Ulaz na program je slobodan!

 

Ova priča o čovjeku i društvu kompilacija je misli o životu i vremenu u kojem živimo. Glavni likovi istražuju uzroke i posljedice suvremene interakcije te ujedno pokušavaju dokučiti pravu vrijednost ljudskog postojanja.

 

Svakodnevno „sivilo“ uzelo je svoj danak – zarobljeni smo u besmislu i samonametnutnom zatvoru. Naša svakodnevna opterećenja naizgled su beskrajna, a stvari se samo pogoršavaju. Što više vidimo to smo svjesniji ljudskih nedostataka. Film je svojevrsno samopropitivanje te predstavlja emocionalno i ponekad nadrealno „putovanje“ kroz stanja svijesti onoga koji se ne uklapa u svijet, te pokušava shvatiti je li on slomljen ili se to svijet raspada.

 

Memoari slomljenog uma2

 

„Memoari slomljenog uma“ premijerno su prikazani na 43. FEST-u, odnosno Međunarodnom filmskom festivalu u Beogradu, a potom na 8. Leskovačkom međunarodnom festivalu filmske režije LIFFE.

 

Puljanin Danilo -Lola Ilić je diplomirao na Odsjeku za film i TV montažu Umjetničke akademije u Beogradu, pod mentorstvom Andrije Zafranovića, te je magistrirao filmsku režiju na Ohio University’s School Of Film. Prethodno je režirao dugometražne dokumentarne filmove „Pula je i moj grad“ (2014.) i „Prašina svakodnevnog života“ (2011.), te dugometražnu dramu “Distortion” (2007.) nagrađenu na Accolade Competition 2007.

 

MEMOARI SLOMLJENOG UMA, drama, 71′, 2015., Hrvatska

Redatelj, producent, scenarist i montažer: Danilo-Lola Ilić

Glazba: Kevin MacLeod

Uloge: Danilo-Lola Ilić, Nives Galić