Klubodrom: Predstavljanje Medine Rešić

 

M. Rešić

Kratkim video radovima i filmovima, ali i serijama fotografija, predstavit će se ovoga četvrtka, 25. veljače, u Klubu Pulske filmske tvornice fotografkinja Medina Rešić. Moderatorica programa koji će početi u 19 sati bit će Ivana-Nataša Turković, a ulaz je besplatan.

 

Za ovu priliku Rešić je pripremila četiri kratka video rada i filma od kojih su dva plesna – „Cirrus“ i „E qui dall’altra parte“, koji je nastao u koprodukciji s Nikom Janković. U dokumentarnom filmu „Arboretum Rises“ autorica prati Arboretum Kolektiv tijekom organizacije 1. Arboretuma – Eco, Art and Music Festivala održanog u tvrđavi Turtian u Šikićima, na čijim je zidinama bio projiciran. „Galiotova pesan“ je eksperimentalni video realiziran u sklopu 1. Production In-a Pulske filmske tvornice, a u njemu Rešić slaže detalje motovunskih motiva na pjesmu Vladimira Nazora. Također, prikazana će biti video prezentacija šestomjesečnog rada na skupnoj izložbi „Paradise“ u Den Haagu.

 

Osim toga, gošća će prikazati serije fotografija nastalih na Outlooku 2014. te Fresh Island Festivalu 2015., vodećem europskom Hip-Hop i Urban music festivalu koji se održava u Novalji na Pagu, odnosno Zrču.

 

Medina-Resic-FreshIsland

Medina Rešić je rođena 1990. Nakon završene jezične gimnazije u Puli odlazi na studij fotografije na Kraljevskoj akademiji za umjetnost u Den Haag-u, gdje je trenutno na zadnjoj godini studija. Od 2008. izlaže na samostalnim i skupnim izložbama u Hrvatskoj i inozemstvu. Dobitnica je prve nagrade na fotografskom salonu u Čakovcu (2011.). Iste godine su grad Den Haag i Europska Unija izabrali njenu fotografiju kao jednu od najboljih fotografija koje prikazuju Europu u 2018. Rašić sudjeluje aktivno u organizaciji međunarodnog fotografskog festivala Organ Vida u Zagrebu.

 

Medina Rešić

Klub Pulske filmske tvornice financijski podržava Zaklada Kultura nova.

 

 

PROGRAM VIDEO PROJEKCIJE:

 

CIRRUS, 2014., 6’20”

Kamera i montaža: Medina Rešić

Koncept i koreografija: Nika Janković

Plesači: Ema Janković, Gaia Forlani, Ana Jovanović, Klara Pergolis, Sandra Demarin, Lucia Omrčen, Ardiana Kajtazi, Ariana Prpić, Vanesa Kučić, Ivona Medić

Glazba: Four Tet – Harmony One; Atlas Sound – Let the Blind Lead Those Who Can See But Cannot Feel; Skyphos – Just Glide

Produkcija: LittleCreatureHouse

 

E QUI DALL’ALTRA PARTE, 1’47’

Kratki plesni video, čiju koreografiju i izvedbu potpisuje Nika Janković.

Glazba: Elisa Toffoli – Ancora Qui

 

ARBORETUM RISES, 2013., dokumentarni, 3’02”

Kamera i montaža: Medina Rešić

Video prati Arboretum Kolektiv tijekom organizacije prvog Arboretuma – Eco, Art and Music Festivala održanog u Fort Turtianu u Šikićima 2013. godine.

 

GALIOTOVA PESAN, 2014., 1’36”

Kamera i montaža: Medina Rešić

Tekst: Vladimir Nazor

Glas: Šandor Slacki Jr.

Produkcija: Pulska filmska tvornica

Film je nastao u sklopu 1. Production In-a Pulske filmske tvornice 2014.

 

Ivana-Nataša Turković, voditeljica Klubodroma PFT-a