Kritičko rešeto 15. Production in-a

Ove srijede, 27. prosinaca s početkom u 20 sati u Klubu Pulske filmske tvornice premijerno će se prikazati šest kratkometražnih igranih, dokumentarnih, eksperimentalnih i hibridnih filmova nastalih na jubilarnom 15. maratonu izrade kratkog filma Production in-u.

 

Filmska večer će se održati uživo i putem Zoom-a, a gost Kritičkog rešeta ovog puta bit će nagrađivani pulski redatelj Filip Heraković koji će uživo analizirati i komentirati filmove polaznika te im pružiti smjernice za eventualne dorade. Razgovor će moderirati voditelj projekta Marko Zdravković-Kunac.

 

bit.ly/Reseto15Pi

Meeting ID: 832 1038 1832

Passcode: 9nmNt8

 

Production In je besplatna radionica namijenjena svima koji se žele okušati u izazovu stvaranja filma u tri dana. Desetak autora pod vodstvom iskusnih edukatora realizira svoj film u vremenski ograničenom stvaralačkom procesu i dobroj atmosferi praktičnog rada.

15. Production in održao se od 15. do 17. prosinca 2023.

 

Mentori jubilarnog 15. Production in su: Zorko Sirotić, Mario Papić, Michele Bulešić, Davor Vuković, Teo Morosin, Bojan Prusac, Sanda Letonja-Marjanović i Marko Zdravković-Kunac.

 

 

 

Program:

Ines Callebich: Savršeno, kratkometražni dokumentarni

 

Lucas Legović: Transpopuli, kratkometražni dokumentarni

 

Matko Jalušić: Partijaneri, kratkometražni igrani

 

Silvio Belušić: Recite to cvijećem, kratkometražni hibridni

 

Tin Rakijaš: Call me Elvish, kratkometražni igrani

 

 

Erik Jelčić: Povijest se nije dogodila, kratkometražni eksperimentalni

 

 

Nakon projekcija slijedi fešta uz muziku DJ vitez Horney-a.

 

Partneri 15. Production in-a su Medvid Produkcija Hrvatski filmski savez, a financijski ga podupiru Istarska županija, Grad Pula, Hrvatski audiovizualni centar i Zaklada Kultura nova 

 

 

__

Filip Heraković rođen je u Puli 1989. godine. Diplomirao je filmsku i televizijsku režiju na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Napisao i režirao nekoliko kratkih filmova koji su sudjelovali na domaćim i regionalnim filmskim festivalima. Sudionik programa Sarajevo Talents u sklopu Sarajevo Film Festivala 2017, te stipendist scenarističkog programa Branko Bauer 2012. i 2020. godine. Prvi dugometražni igrani film Pelikan imao je premijeru na festivalu Black Nights u Tallinnu gdje osvaja posebnu nagradu žirija za režiju. Na Festivalu autorskog filma u Beogradu Pelikan osvaja i nagradu za najbolji film u sekciji Hrabri Balkan.

 

 

Trenutno završava i kratki igrani film Zubi krokodila koji je dobio potporu HAVC-a na Javnom pozivu za poticanje proizvodnje. Razvija i dugometražni igrani film Noćni valovi. Član Društva hrvatskih filmskih redatelja (DHFR) , Umjetničke organizacije Plafon i Europske filmske akademije.