Ljeto PFT-a

Pulska filmska tvornica u proteklih je nekoliko mjeseci radila na više projekata i postigla nekoliko ostvarenja. Za vrijeme lockdown-a u sklopu projekta Filmski inkubator krenulo se u realizaciju većeg broja filmova naših starih članova.

 

U sklopu Apox Film festivala, na Velom Lošinju se u prvom tjednu rujna uspješno održala već poznata trodnevna intenzivna radionica 8. Production in-a s gostom, filmskim kritičarem, Hrvojem Turkovićem. Radionicu su vodili članovi i zaposlenici PFT-a, a realizirani filmovi prikazat će se u sklopu nenatjecateljskog programa Festivala.

 

Još jedno ljetno ostvarenje Pulske filmske tvornice je selekcija tri kratkometražna filma u produkciji PFT-a na tri domaća filmska festivala.

 

Kratkometražni dokumentarni film Moji Sirijci  Olivere Jović prikazao se u sklopu Pula Film Festivala. Film je nastao kroz dva projekta; snimljen je u Filmskom laboratoriju, a onda je dovršen u montaži 15. škole filma PFT-a. U filmu mladi studenti Sirijci, turisti, pričaju o stanju u Siriji, načinima bijega iz Sirije i o studiju na prestižnom tehničkom fakultetu u Nizozemskoj.

 

ARVE Error: Mode: lazyload not available (ARVE Pro not active?), switching to normal mode
 

Kratkometražni dokumentarni film autorice Dragane Sapanjoš Ombra della luce bit će prikazan u sklopu festivala Dani Hrvatskog Filma krajem ovog tjedna. Film priča priču o ženi koja živi na granici s Italijom. U naporima da osigura egzistenciju obitelji ona radi malo s jedne malo sa druge strane granice. O kojim je granicama zaista riječ?

 

Kratkometražni igrani film Starac i muzej autora Masima Parisa prikazao se na 25. Filmskoj reviji mladeži u Karlovcu. Film je nastao na 15. Školi filma PFT-a.

 

ARVE Error: Mode: lazyload not available (ARVE Pro not active?), switching to normal mode
Klub Pulske filmske tvornice uskoro otvara novu sezonu tjednih projekcija i drugih programskih aktivnosti o čemu će detaljne informacije biti objavljene u nadolazećim danima.

 

Tekst: Dina Cvek