Posljednji Srbin otvara novu sezonu Kluba Pulske filmske tvornice u Hrvatskoj

Klub Pulske Filmske tvornice novu programsku sezonu otvara s projekcijom filma Posljednji Srbin u Hrvatskoj. Ideja iza prikazivanja filma je ojačati kolektivni imunološki sustav smijehom. Projekcija će se održati u četvrtak u 20 sati u Klubu Pulske filmske tvornice. Program će putem video poziva otvoriti redatelj filma Predrag Ličina, dok će razgovor s autorom i prisutnima moderirati Tomislav Fiket, također putem video poziva. Organizaciju programa potpisuje nova voditeljica Kluba i promocije PFT-a, Dina Cvek.

 

Ulaz na projekciju je besplatan.

 

Film Posljednji Srbin u Hrvatskoj redatelja Predraga Ličine, igrani je film iz 2019. godine, nastao u produkciji Kinorame (Hrvatska) i Art&Popocorn (Srbija).

 

O filmu:

 

Hrvatska, sedam godina nakon bankrota. Mala grupa bogatih još je bogatija, a siromašni su još siromašniji. Dok se bave klasnim razlikama, na svjetskoj razini vodi se još veća borba – voda je postala dragocjenija od nafte! Da bi se domogli vode, moćnici ne prezaju zaratiti, osvojiti, uništiti, pa čak ni ubaciti zombi-virus! Zagrebačkog bonvivana Miću (Krešimir Mikić) čija je dnevna rutina zacrtana negdje između salona za masažu, restorana i kino-dvorana u kojima prati filmski serijal svoje omiljene glumice Franke Anić (Hristina Popović) zombi-epidemija zateći će potpuno nespremnog, ali će hrabro krenuti u Odiseju praćen svojom filmskom heroinom i probijat će se kroz svijet zombija s jednim jedinim, ali teško ostvarivim ciljem: preživjeti!

 

Uloge

Mićo: Krešimir Mikić
Franka Anić: Hristina Popović
Vesna: Tihana Lazović
Maks: Dado Ćosić
Lemi: Bojan Navojec
Jelena: Marina Redžepović
Dejan: Dušan Bućan
Ante: Nikša Butijer
General Christain Ass Lee Turchinson: Sergej Trifunović
Darko: Tin Gregorić
DJ Mrkva: Rene Bitorajac
Tonski tehničar Trpimir: Janko Popović Volarić
Francesca Gambini De La Norde: Severina Kojić

 

Ekipa

Scenarist i redatelj: Predrag Ličina
Produkcija: Kinorama (Hrvatska) i Art&Popocorn (Srbija)
Producenti: Ankica Jurić Tilić, Miroslav Mogorović
Direktor fotografije: Ivan Zadro
Montažer: Tomislav Pavlic
Dizajner zvuka: Julij Zornik
Skladatelji: Jura Ferina i Pavao Miholjević
Scenografkinja: Jana Piacun
Kostimografkinja: Selena Orb
Majstorica maske: Svetlana Gutić
Majstor maske specijalnih efekata: Miroslav Lakobrija

 

 

(Tekst i fotografija: kinorama.hr)

 

Kako bi bili u skladu s mjerama opreza vezanim za ‘novo normalno’ te imajući na umu zatvoreni prostor i kvadraturu istog, program može pratiti 15 ljudi. Iz tog se razloga svi željni normalnog mole da se e-mailom jave na klub.pft@gmail.com kako bi najavili svoj dolazak.

Program kluba Pulske filmske tvornice financijski podržavaju Zaklada kultura Nova, Hrvatski audiovizualni centar i Grad Pula.

 

Tekst: Dina Cvek