Metakino: Škola animiranog filma

Pulska filmska tvornica s veseljem poziva sve zainteresirane na premijeru filmova nastalih u sklopu 11. Škole animiranog filma koja će se održati ovog četvrtka i petka, 3. i 4. ožujka u kinu Valli s početkom u 17 sati. Oba dana prikazat će se svi nastali filmovi, a poslije projekcije će svi prisutni učenici i učenice dobiti diplome za sudjelovanje i uspješnu realizaciju filma.

U četvrtak će se prisutnima obratiti predstavnici Grada Pule te tajnik Hrvatskog filmskog saveza Hrvoje Selec. Događaj će se moći pratiti preko Zoom platforme i sljedećeg linka.

 

https://bit.ly/Meta11SAF

Meeting ID: 850 6018 1335

Passcode: 017693

 

 

Škola animiranog filma održala se unutar osnovnoškolske nastave 2021. /2022. godine pulskih osnovnih škola Kaštanjer, Tone Peruško i Veli Vrh. U šest školskih sati učenici petih i šestih razreda usvojili su osnovne filmske pojmove te su realizirali svoj animirani film ili animatik, a radionice je vodio Marko Zdravković-Kunac.

 

Program:

 

OŠ Kaštanjer i učiteljica Nataša Ilić-Agatić, 5b razred: Hodajuće pjesme

 

 

OŠ Kaštanjer i učiteljica Tina Kovačić, 6b razred: Podzemni kviz

 

 

OŠ Tone Peruška i učiteljica Tina Knapić, 5b razred: Školski podrum

 

OŠ Tone Peruška i učiteljica Vedrana Štefančić, 5a razred: Potraga za izgubljenim psom

 

OŠ Veli Vrh i učiteljica Tina Prhat, 5a i 5c razredi: Prašnjave želje

 

 

Zbog ograničenog broja mjesta molimo sve zainteresirane da odaberu jedan termin dolaska (četvrtak ili petak) te da ga jave na mail klub.pft@gmail.com

 

11. Školu animiranog filma Pulske filmske tvornce financijski su podržali Grad Pula, Hrvatski audiovizualni centar i Zaklada Kultura nova.