Predstavljanje 10. Production In-a i Kritičko rešeto

Ovoga petka, 11. ožujka s početkom u 20 sati u Klubu Pulske filmske tvornice premijerno će se prikazati devet kratkometražnih igranih, eksperimentalnih i hibridnih filmova nastalih na 10. maratonu izrade kratkog filma Production in-u.

 

Filmska večer će se održati uživo i putem Zoom-a, a gost Kritičkog rešeta ovog puta bit će filmski teoretičar i pedagog Nikica Gilić koji će analizirati i komentirati filmove polaznika te im pružiti smjernice za eventualne dorade. Razgovor će moderirati voditelj projekta Marko Zdravković-Kunac.

 

https://bit.ly/10PinPFT

Meeting ID: 896 7272 2551

Passcode: 574312

 

Production In je besplatna radionica namijenjena  svima koji se žele okušati u izazovu stvaranja filma u tri dana. Desetak  autora pod vodstvom iskusnih edukatora realizira svoj film u vremenski ograničenom stvaralačkom procesu i dobroj atmosferi praktičnog rada.

 

Mentori jubilarnog 10. Production in-a su redatelj i pedagog Zorko Sirotić, redatelj i snimatelj Mario Papić, snimatelji i montažeri Michele Bulešić i Leo Gamboc, filmska autorica i organizatorica Sanda Letonja-Marjanović te producent, montažer i filmski pedagog Marko Zdravković-Kunac.

 

10. Production in održao se od 25. do 27. veljače unutar Filmskog inkubatora – projekta sustavne pomoći novim autorima Pule i Istre u realizaciji njihovih festivalskih filmova.

 

Partneri 10. Production In-a su Medvid Produkcija Hrvatski filmski savez, a financijski ga podupiru Grad PulaZaklada Kultura nova Hrvatski audiovizualni centar.

 

 

Program:

 

Virginia Richrath: Skačuće kamenje, kratkometražni igrani

 

 

Thomas Dietlein: Sve faze karantene, kratkometražni igrani

 

 

Ana Kuna: Prokleti ljudski rode, kratkometražni hibridni

 

 

Antonio Juričić: Na istoku je moj komad poliestera, kratkometražni hibridni

 

 

Sergej Zdravković-Kunac: Oslobađanje, kratkometražni hibridni

 

 

Erik Jelčić: Kraj povijesti, kratkometražni eksperimentalni

 

 

Kristina Lazić: Jednooki kralj, kratkometražni igrani

 

 

Sandro Pivaš: Plavo sunce, kratkometražni eksperimentalni

 

 

Ivana-Nataša Turković: Zadnja kap, kratkometražni hibridni

 

 

 

Ulaz na projekciju je besplatan.

 

Filmskoj večeri moguće prisustvovati i online, pogledati nastale filmove te sudjelovati u filmskim razgovorima putem Zoom linka

https://bit.ly/10PinPFT

Meeting ID: 896 7272 2551

Passcode: 574312

 

 

Nikica Gilić rođen u Splitu 1973. Izvanredni profesor, predstojnik Katedre za filmologiju Odsjeka za komparativnu književnost Filozofskog fakulteta u Zagrebu. Diplomirao komparativnu književnost i anglistiku 1997; od 1998. radi na Odsjeku za komparativnu književnost. Doktorirao je 2005. temom »Filmska genologija i tipologija filmskog izlaganja«. Predaje kolegije iz teorije i povijesti filma na Odsjeku za komparativnu književnost i na Akademiji dramske umjetnosti. Sudjelovao je na više međunarodnih simpozija (Split, Zagreb, Zadar, Segedin, Berlin, Graz, Temišvar, Pariz), kao i na domaćim simpozijima (Zagreb, Rovinj). Održao je gostujuća predavanja na sveučilištima u Berlinu, Regensburgu, Konstanzu, Grazu, Zadru i Brnu. Glavni je urednik Hrvatskog filmskog ljetopisa, član Vijeća Animafesta i Vijeća Hrvatskog društva filmskih kritičara. Predsjednik je Upravnog vijeća Zagreb filma. Bio je umjetnički savjetnik za dokumentarni film pri HAVC-u i član žirija više filmskih festivala i revija (Pula Film Festival, Dani hrvatske animacije, Dani hrvatskog filma). Autor je i urednik više knjiga, primjerice Filmski leksikon (2003, suurednik Bruno Kragić) i Uvod u povijest hrvatskog igranog filma (2010; drugo izdanje 2011).