Počele prijave na 4. Production In Pulske filmske tvornice

Pulska filmska tvornica poziva sve zainteresirane da se prijave na 4.Production In – koji je namjenjen svima koji se žele okušati u izazovu stvaranja dokumentarnog i eksperimentalnog filma u tri dana; od ideje do realizacije. Na ovoj besplatnoj intenzivnoj radionici koja će se održati od 03. do 05. studenog deset autora će realizirati svoj film pod vodstvom redatelja, snimatelja i pisca Zorka Sirotića, redatelja i scenarista Tome Zidića, montažera i snimatelja Martina Šatovića, producenta i montažera Marka Zdravkovića-Kunca te filmske autorice i organizatorice radionice Sande Letonje-Marjanović.

Production in se sastoji od tri dijela –  razrade ideje i scenarija, snimanja te montaže, a tema je „Mogućnosti dijaloga“. Namijenjen je svim kreativnim snagama Vodnjana – srednjoškolcima, muzičarima, likovnim umjetnicima, medijskim djelatnicima, glumcima, plesačima, skejterima,… – sa i bez prethodnog iskustva rada s kamerama i montažom, ali sa iskustvom stvaranja i realizacije ideje u bilo kojem mediju. Uvjet sudjelovanja je prisutnost na radionici tijekom svih dana njezina trajanja, a u e-mail prijavnici potrebno je priložiti skiciranu ideju filma i prethodno iskustvo.

4. Production In Pulske filmske tvornice financijski podupiru Hrvatski audiovizualni centar, Zaklada Kultura Nova te Grad Vodnjan. Partneri su Društvo „Naša Djeca“ Vodnjan, Turistička zajednica Vodnjan i Pučko otvoreno učilište Vodnjan, a sponzori su Castellier d.o.o. i restoran Buffalo.

 

Sanda Letonja-Marjanović, voditeljica Production In-a