Predavanje Deana Cukona “Nove medijske kulture”

Predavanje Cukon

Nezavisna kultura i nove medijske prakse teme su predavanja Deana Cukona, koje će u sklopu ciklusa “Nove medijske kulture” biti održano u Klubu Pulske filmske tvornice ove srijede, 6. studenog, s početkom u 13.30 sati.

Tom će prilikom Cukon govoriti o nezavisnoj glazbenoj kulturi, stolnom izdavaštvu, fanzinima kao kontramediju, hacktivizmu i hacklabovima, otvorenom kodu, intermedijalnosti, civilnom društvu, Društvenom centru “Karlo Rojc” kao tvornici kreativnosti, odnosu institucionalne i vaninstitucionalne kulture te medijskoj podršci nezavisnoj kulturi.

Cilj ciklusa predavanja „Nove medijske kulture“ je pojašnjavanje uloge medija u odnosu na zajednicu i društvo te upoznavanje građana s različitim filozofskim i kulturalnim stajalištima kroz koje će ih oni lakše razumjeti.  Projekt će sudionicima omogućiti širi i kritičniji pogled na svijet medijske umjetnosti, kao i detektiranje pozitivnih i negativnih strana razvoja tehnologije u toj oblasti. Polaznici će dobiti uvid u polje nezavisne kulture i dostignuća koja se dešavaju i stalno promišljaju u civilnom sektoru, a s ciljem da ih se odmakne od linearnog prepričavanja povijesti medija te koncizno uputi dublje u tematiku.